2021. 04. 08.

10. jubileumi Nemzetközi Hét a Kodolányin!

Április 12-16-ig a szobádban ülve is nemzetközi környezetben érezheted magad! Idén online rendezzük meg a Nemzetközi Hetet, melyre a világ minden részéről kapcsolódnak be oktatók: a környező országoktól kezdve, Portugálián keresztül egészen Japánig.

Közel 40 előadással várjuk hallgatóinkat a 10. jubileumi Nemzetközi Hétre, melyre öt napon keresztül 12 országból csatlakoznak neves oktatók. Az angol nyelvű előadások mellett lesznek német és magyar nyelvűek is globális jelentőségű témákban.

Hat nyitott online esemény is része a hétnek, melyekre az egyetem hallgatói mellett bárki csatlakozhat. Egyik kiemelt előadónk Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, a ’legbefolyásosabb magyar nő’ az üzleti életben a Forbes Magazin idei listája szerint.  

A magyar nyelvű előadás témája ’A bankszektor digitális evolúciója a bankfióktól a mesterséges intelligenciáig’, mely során a digitális banki modellről lesz szó.  Az Európában elsőként bevezetett VideóBank szolgáltatás, az azonnali, digitális kártyaszolgáltatás, a szelfis számlanyitás… csak néhány példa az információs technológia és a pénzügyek találkozására, melyeket mind a GRÁNIT Bank vezetett be elsőként a hazai piacra.

A nyitott órák nemzetközi előadói Oroszországból, Romániából, Albániából, Portugáliából és Japánból csatlakoznak a 10. Jubileumi Nemzetközi Héthez.

Dana Rad (Aurel Vlaicu Egyetem, Románia) a digitális jólét változásaiba vezeti be a hallgatókat. Az újfajta digitális viselkedésekről, kihívásokról és felmerülő problémákról fog beszélni, miközben bemutatja a legújabb elméleteket és eredményeket a téma kapcsán.

Achim Bayer (Kanazawa Seiryo Egyetem, Japán) az erőszak és a jogállamiság kultúrtörténeti elemzésével azt kutatja, hogyan haladhat társadalmunk egy együttérzőbb és békésebb jövő felé? A jelenlegi tendenciák megértéséhez és a konstruktív jövőkép kialakításához visszatekint a múltba. Megvizsgálja, hogy a történelem folyamán a gazdasági és ökológiai változások mentén hogyan változott az erőszak és az igazságszolgáltatás.

Iris Klosi (Tiranai Állami Egyetem, Albánia) „A diákok menekülése a közösségi médiába” témával érkezik. A fiatalok a hétköznapok unalma és a negatív érzések elől sok esetben belemenekülnek a közösségi média világába, amelytől függővé is válhatnak. Végigveszi a közösségi média használatának előnyeit és hátrányait; célja a tudatosság növelése.

Mikhail Dyakonov (Orosz Állami Egyetem, Oroszország) az orosz nemzet utópikus örök boldogság kereséséről fog beszélni. A modern Oroszország önmeghatározásához gyakorta visszatekint a múltba, eközben sokszor elszakad a racionalizmustól, meglehetősen utópisztikus nemzet. Az előadó a történelem során felmerülő utópisztikus elképzeléseken keresztül állítja fel a diagnózist.

Nino Carvalho (IPAM – Marketing School for Business, Portugália) ’A következő lépés az ember és a gépek kapcsolatában’ címmel tart előadást. A mai versenykörnyezetben meghatározó szerepet tölt be az automatizáció és a mesterséges intelligencia, valamint a piac folyamatos nyomása és gyors változása. Az oktató ebben a helyzetben arra keresi a választ, hogy mi lehet a marketing szakemberek helye és szerepe a vállalatokon belül.

 

NYITOTT ELŐADÁSOK:

 

Április 12., hétfő, 10:00 – 11:00

Dana Rad

Theories of Change in Digital Wellbeing

Aurel Vlaicu University of Arad, Romania

Click here to join the meeting

Zoom Passcode: 8000

 

Április 13., kedd, 9:00 – 10:00

Achim Bayer (starts at 9:10)

Cowboys, Kings, and Lemons: On the Cultural History of Violence and the Rule of Law

Kanazawa Seiryo University, Japan

Click hereprilis to join the meeting

Zoom Passcode: 8000

 

Április 13., kedd, 13:00 – 14:00

Iris Klosi

Students Escapism with the Social Media: Advantages and Disadvantages

University of Tirana, Albania

Click here to join the meeting

Zoom Passcode: 8000

 

Április 13., kedd, 15:00 – 16:00

Digitalizáció a pénzügyi szektorban – a GRÁNIT Bank modell

Hegedüs Éva, GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgató

előadás nyelve: magyar

Kattints ide a csatlakozáshoz

Zoom jelszó: 8000


Április 14., szerda, 11:00 – 12:00

Mikhail Dyakonov

Russia in Search of Eternal Happiness: Images of National Utopia

Russian State Social University, Russia

Click here to join the meeting

Zoom Passcode: 8000

 

Április 15., csütörtök, 13:00 – 14:00

Nino Carvalho

Humans and Machines: the next step for Relationships

IPAM – Marketing School for Business, Portugal

Click here to join the meeting

Zoom Passcode: 8000

 

A 10. jubileumi Nemzetközi Hét teljes programja itt!

 

 

 

 

 


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 10. 04. 14:41
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv