2020. 07. 08.

Felvételizők fontos dátuma: július 9.

Most, az érettségi időszak végeztével szeretnénk néhány fontos dologra felhívni a figyelmedet, ami befolyásolhatja felvételid kimenetelét.

JÚLIUS 9. Ez a következő fontos dátum.

Ha február 15-ig nem töltöttél fel minden dokumentumot, vagy még csak most kaptad meg a pontszámításhoz szükséges, illetve a többletpontokat igazoló papírokat, ezt a hiánypótlást legkésőbb július 9-ig tudod megtenni úgy, hogy az E-felvételi rendszerébe feltöltöd a beszkennelt dokumentumokat.

Miért kaphatsz többletpontokat?

  • az előírt feltételek teljesítése esetén kötelezően adandó többletpontok járnak emelt szintű érettségi vizsgaeredményért, nyelvtudásért, esélyegyenlőségért, felsőoktatási szakképzésért,
  • az egyes képzési területeken további többletpontok adhatók tanulmányi és művészeti versenyeredmények alapján, OKJ szerinti szakképesítés vagy sporteredmény alapján.

Többletpontok rendszerét áttekintő táblázat letöltése (pdf)

Az E-felvételi Dokumentumok menüpontja alatt a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az Új dokumentum csatolása gombra kattintva lehet bármilyen többletpontot igazoló dokumentumot a július 9-ig pótlólag benyújtani.

Amit nem neked kell feltölteni:

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány másolatát, ezt a Köznevelési Információs Rendszerből az E-Felvételi elektronikusan átemeli
  • a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Ha a nyelvvizsgát 2017. február 15. után szerezted meg, akkor az E-felvételi felületén csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnod. A járványügyi helyzetre tekintettel a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a 2019/2020. tanévben teljesített részvizsgák (legalábbi középfokú - B2 - szóbeli vagy írásbeli) után is adható többletpont, ezért ügyelj arra, hogy ezen vizsgák adatait is rögzítsd.

Ha esetleg nem a Kodolányi János Egyetemet jelölted meg első helyen, szintén július 9-ig ezen még változtathatsz. Erre egyetlen alkalommal van lehetőséged, a Sorrendmódosítás menüpontban. Ha módosítani szeretnél, a Mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni az új sorrendet, ezután már nem tudsz ezen változtatni.

Ha további kérdéseid lennének a hiánypótlással, sorrendmódosítással kapcsolatban, a felvi.hu oldalon minden hivatalos információt megtalálsz, de mi is szívesen segítünk a felveteli@kodolanyi.hu e-mail címen.

 


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv