2020. 04. 16.

Fontos információk az adategyeztetéssel kapcsolatban már záróvizsgázott hallgatóknak

A Kodolányi János Egyetem az oklevelek (azaz a diplomák) kiállítását és kiadását ütemezni fogja. Ezt az ütemtervet azonban csak a szükséges oklevél nyomtatványok intézménybe való kiszállítását követően tudjuk elkészíteni, mivel jelenleg nem áll rendelkezésünkre elegendő nyomtatvány az oklevelek előállításához. A szükséges nyomtatványok megrendelése megtörtént, várjuk a visszaigazolást a kiszállítás pontos időpontjáról.

A nyomtatványok beérkezéséig az előkészítő feladatokat látjuk el, melynek első lépése az adategyeztetés.

Az oklevél (diploma) egy biztonsági okmány, közokirat, melyet az Önök jelenleg érvényes (személyi igazolványban is szereplő) adatai alapján kell kiállítani.

Azoknak, akik 2006. február 1. után záróvizsgáztak, nincs az adategyeztetéssel kapcsolatosan teendőjük, mert az ő adataikat a Felsőoktatási Információs Rendszeren keresztül 2020. április 14-ig bezárulóan minden felsőoktatási intézmény -így a Kodolányi János Egyetem is - le tudta kérdezni, s azok a Neptun rendszerbe beépítésre kerültek.

Azoknak az adatai, akik 2006. január 31. előtt záróvizsgáztak, nem kérdezhetőek le, így őket kérjük, hogy 2020. május 31-ig az alábbi linken található adatlap kitöltésével adják meg jelenleg érvényes személyes adataikat, melyek az oklevél kiállításához szükségesek:

Kérjük, hogy adategyeztetésre kizárólag a fenti adatlapot használják, s azt csak a 2006. január 31. előtt záróvizsgázott hallgatók töltsék ki. Ezzel tudnak nekünk tényleges segítséget adni az adatok aktualizálásához. Adataikat tehát ne küldjék e-mailben (is), mivel így olyan számú e-mail megkeresést kapunk, melynek feldolgozása, megválaszolása az oklevelek kiállításának folyamatát csak lassítja. Akinek az adatlapon megadott adataival kapcsolatban további kérdésünk merül fel, keresni fogjuk e-mailen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az országosan hirtelen nagy mennyiségben előállítandó diplomák elkészítési ideje a fentieken túl, a szükséges nyomtatványok (melyek biztonsági okmányok) és az oklevelekhez tartozó dossziék megérkezésétől is függ, ezért kiállításuk a jelenlegi veszélyhelyzetben előre láthatólag hosszabb időt fog igénybe venni, kérjük, hogy ez ügyben a sürgető e-maileket legyenek kedvesek mellőzni.

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről 6.§-a az alábbiakat mondja ki: „Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Az oklevelet (diplomát) tehát mindenkinek kiállítjuk a fenti rendelkezés alapján, ahogyan ezt már korábban is jeleztük. Ebbe tehát azok a szakok is beletartoznak, amelyek esetében az oklevél megszerzésének feltétele egynél több nyelvvizsga teljesítése volt.

Az oklevelek átvételének módjáról a vészhelyzetre és a fentebb leírtakra tekintettel később adunk tájékoztatást a honlapunkon.

Üdvözlettel:

Dr. Bartha Adrienn
tanulmányi igazgató
KJE


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 07. 12. 15:26
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv