2020. 04. 14.

Tájékoztatás a nyelvvizsgával nem rendelkező, de záróvizsgázott hallgatók számára

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről 6.§-a az alábbiakat mondja ki:
„Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

A fentiek alapján tehát, aki korábban bármikor, de legkésőbb 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, a nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól mentesül, és oklevelét ki kell állítanunk.

Az oklevél kiállításával kapcsolatban az alábbiakat kell tudni:

A korábban záróvizsgázott hallgatók oklevele nincs előre elkészítve.
Ennek az az oka, hogy az oklevél egy biztonsági okmány, közokirat, mely akkor állítható ki, ha a kiállításhoz szükséges minden feltétel maradéktalanul teljesül. Ez a feltétel az Önök esetében a nyelvvizsga mentességre vonatkozó fenti rendelkezés, mely alapján tehát most indul el a kiállítási folyamat. A kész diplomákban majd 2020-as dátum fog szerepelni és a jelenleg érvényes személyes adatokra lesz kiállítva, ezeket az adatokat most kezdtük el egyeztetni, frissíteni, hiszen sokan időközben nevet változtattak.

Az oklevél előállítási folyamatának lépéseit jogszabály rögzíti. A kiállítási folyamat megszervezését pedig a jelenlegi veszélyhelyzet nehezíti: a szükséges nyomtatványokat országosan elő kell állítani, azokat az intézménybe ki kell szállítani. Magyarországon jelenleg minden egyetem csak online oktatást és ügyintézést folytathat, tehát a diplomák kiállításának és átadásának intézményi munkafolyamatait a koronavírus miatt külön meg kell szervezni – beleértve az oklevél kiállításban résztvevő intézményi kollégák egészségének védelmét is.

Kérjük tehát, hogy a kijárási korlátozás szabályait is figyelembe véve, ne induljanak útnak, hogy intézményünkben oklevelüket személyesen átvegyék, mivel a fentiek miatt erre egyelőre nincs lehetőség. Az átadás módjáról honlapunkon adunk majd tájékoztatást.

Ha további kérdéseik lennének, kérjük, a tanulmanyi@kodolanyi.hu címre írjanak, ez a hivatalos ügyintézés helye.

Oklevelükhöz gratulálunk, egyben kérjük a fentiek szíves megértését, türelmüket.

Maradjanak otthon, vigyázzanak magukra és egymásra!

Üdvözlettel:

Dr. Bartha Adrienn
tanulmányi igazgató
KJE


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv