2019. 09. 20.

VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium élő közvetítéssel

"Együttműködés, kapcsolatok, hálózatok a turizmusban" címmel kerül megrendezésre a VII. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium, a Kodolányi János Egyetem, az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet és a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében, együttműködve az MTA Földtudományok Osztálya Társadalom-földrajzi Bizottságának Turizmusföldrajzi Albizottságával.


A rendezvény célkitűzése fórumot teremteni a Kárpát-medencében élő turizmuskutatók számára azzal a céllal, hogy a jövőbeli együttműködéseik sikere még hatékonyabban táplálhassa a turizmusról mint tudományról gondolkodó szakmai közösségek oktatási és kutatási tevékenységét. A tanácskozás az eredmények formális, prezentációkban való közzététele mellett a párbeszédre helyezi a hangsúlyt.

A hálózatosodás az emberiséggel közel egyidős jelenség, annak kutatása azonban új keletű. A kapcsolatok utazásban betöltött szerepe már a Grand Tour időszakában is érdemi volt, a VFR vagy az üzleti turizmusban nélkülözhetetlen, az internet, az elektronikus levelezés, a közösségi média pedig teljesen új megvilágításba helyezte az egyének és a közösségek közötti viszonyok turizmusban betöltött szerepét. A hálózatok, a hálózatosodás turizmusiparra gyakorolt hatásának feltárása gyermekcipőben jár, ezen hiátus pótlása kreatív kihívást jelent akár az utazók, akár a desztinációk, akár a szolgáltatók felül közelítjük a problémát.

A tanácskozás délelőttjén, a plenáris ülés keretében a szervezők által felkért előadók mutatják be a témával kapcsolatos eredményeiket. Ebéd előtt és után párhuzamos szekciókban folyik a munka, ahol a hazai és a határainkon túl élő turizmuskutatók előadásai hangzanak majd el.

A plenáris ülés előadásait élőben közvetítjük a következő linken: https://www.youtube.com/c/KodolányiJánosEgyetem/live


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: