2019. 07. 25.

Utolsó esélyek – Pótfelvételizz!

Ha nem vettek fel, vagy még nem is jelentkeztél, akkor itt az idő, hogy pótfelvételizz a szeptemberben induló képzésekre.

Néhány hasznos tanácsot, információt gyűjtöttünk össze neked a pótfelvételivel kapcsolatban, hogy minden eshetőségre felkészülj.

Akárcsak az általános felvételi eljárásban, most is a felvi.hu-n keresztül kell jelentkezni. Ezt július 29. és augusztus 7. között teheted meg. Ebben az időszakban kell feltöltened a kért dokumentumokat is, ha korábban még nem tetted meg.

Fontos tudnod, hogy csak egy intézmény egy szakját tudod megjelölni, kizárólag önköltséges formában. Járj utána jól, melyik szakra adod be a jelentkezésedet és ami még fontosabb, melyik egyetemre. Mivel csak tandíjas képzésekre jelentkezhetsz, így szakot és egyetemet kell igazából választanod. A Kodolányi János Egyetemen 12 alap-, 3 felsőoktatási- és 3 mesterképzés közül választhatsz.

A ponthatárokat is mindenképpen nézd meg minden egyetemnél, ugyanis a pótfelvételi ponthatárai nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én kihirdetett pontoknál. Ha nem vettek fel az adott intézmény adott szakára, akkor ugyanarra az egyetemre, ugyanarra a szakra nem érdemes a pótfelvételiben jelentkezned, hiszen a pontszám kevesebb nem lesz. Nézd meg a Kodolányi János Egyetem ponthatárait, elérnéd nálunk a határt? Ha igen, akkor már csak jelentkezned kell.

Arra is figyelj, hogy ugyanannál a szaknál különböző képzési helyszíneken és formákon (tagozatokon) nagyon eltérőek lehetnek a ponthatárok. A különbségek a jelentkezők számától és azok pontszámaitól függenek. A Kodolányi János Egyetem esetében is vannak „szélsőségek".

Televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzés esetében a következőképpen alakultak a ponthatárok:

Nappali képzés Budapest 242 pont
Nappali képzés Orosháza 254 pont
Levelező képzés Budapest 266 pont
Levelező képzés Orosháza 440 pont

Azt javasoljuk, ha a Kodolányi János Egyetem televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzésen szeretnél továbbtanulni, akkor a legalacsonyabb pontszámú helyre add be a jelentkezésedet. Ha felvételt nyertél hozzánk, akár azonnal át is jelentkezhetsz a kívánt oktatási helyszínre és képzési formára. Lényeg, hogy nyerj hozzánk a felvételt, szakon belül már rugalmasan tudjuk kezelni az igényeidet.

Nézzünk egy másik példát is. Emberi erőforrások alapszak esetében felvételi pontok így alakultak a KJE-n:

Nappali képzés Budapest  290 pont
Nappali képzés Székesfehérvár  306 pont
Nappali képzés Orosháza  298 pont
Levelező képzés Budapest  284 pont
Levelező képzés  Székesfehérvár 291 pont
 Levelező képzés Orosháza  284 pont

Mindkét képzési forma esetében Székesfehérváron magasabbak, Budapesten és Orosházán alacsonyabbak a ponthatárok szak esetében. Ha biztosra szeretnél menni és a Kodolányi János Egyetem emberi erőforrások alapszakján szeretnél tanulni, akkor a legalacsonyabb ponthatárú helyre add be hozzánk jelentkezésedet. Sikeres felvételi után bármelyik szakunkon válthatsz képzési helyszínt és formát.

2020-tól szigorodnak a felsőoktatási felvételi szabályok. A jelenleg érvényes jogszabályok szerint kizárólag középfokú, komplex nyelvvizsgával és emelt szintű érettségivel lehet bekerülni majd alapképzésre. Idén azonban még a könnyebb feltételekkel kezdheted meg alapszakon egyetemi tanulmányaidat. A Kodolányi János Egyetem négy alapszakára (emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, turizmus-vendéglátás, üzemmérnök-informatikus) idén még nem kell emelt szintű érettségi sem. Ha úgy látod, nem tudod azonnal megkezdeni tanulmányaidat, akkor is jelentkezz, legfeljebb halasztasz, de a könnyebb feltételekkel be tudsz bekerülni.

280 pont alatt is lehetsz szeptembertől egyetemista, ha a Kodolányi János Egyetemet választod augusztus 7-ig. Hazánk egyik legrégibb magánegyetemén 3 felsőoktatási szakképzés (gazdálkodási és menedzsment, televíziós műsorkészítő és turizmus-vendéglátás) közül választhatsz.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: