Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

[2018. 09. 11. ]

Egyetemi rangot kapott a Kodolányi János Főiskola

2018. augusztus 1-től Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola. Az elmúlt 25 tanév, a 25.000 végzett hallgató, számos hazai és külföldi minőségdíj után hazánk legrégebbi magánintézményének elismertségét jelzi a most elnyert egyetemi cím. Az intézményben 11 alapszakon, 3 felsőoktatási szakképzési szakon, 3 mesterszakon, több tucat szakirányú továbbképzésen közel 3.000 diák tanul Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron. A Kodolányi többszörös díjnyertes oktatási modelljében a munkaerőpiaccal szoros partneri együttműködésben képezi a jövő szakembereit, és ez a közös munka nem csak az oktatás, hanem a kutatás területén is kiemelt fontosságú.

A Magyar Országgyűlés június 19-én megszavazta A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítását. A kihirdetés előtt álló döntés értelmében a törvény a következő bekezdéssel egészül ki: „2018. augusztus 1-jétől a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik.” 

„Büszkék vagyunk a most megkapott egyetemi címre, és arra is, hogy egyedüli felsőoktatási intézményként mi kaptuk meg még 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat és a Minőség-Innováció európai díjat, melyeket PIQ&Lead oktatási modellünkkel nyertünk el.

 

Kooperatív oktatási formánk biztosítja azt, hogy a munkaadók igényeit be tudjuk építeni a képzési programba, a tananyag kidolgozása stratégiai partnercégeinkkel közösen történik, és az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai. Hallgatóinkat emellett már az első félévtől kezdve projektfeladatokkal, szakmai gyakorlatokkal készítjük fel a munka világára. Ennek köszönhetően a Kodolányin végzettek már a magas szintű elméleti képzés mellett gyakorlati tapasztalattal felvértezve kezdhetik meg karrierjük építését a diploma megszerzése után. Modellünk sikerességét bizonyítja, hogy hallgatóink 43%-át szakmai gyakorlatuk helyszínén azonnal alkalmazzák, végzett hallgatóink 91%-a fél éven belül munkát kap.

 

A most elnyert egyetemi rang is azt bizonyítja, jó úton járunk innovatív módszereinkkel. A jövőben szeretnénk oktatási helyszíneinknek saját profilt adni, Orosháza a társadalmi felelősségvállalás, a szociális munka irányába fog elmozdulni, Székesfehérvár a művészeti oktatásra fog koncentrálni, Budapest pedig a magyar nyelvű képzések mellett a nemzetközi campus szerepét is be fogja tölteni.” – mondta el az egyetemi rang megszerzése kapcsán Dr Szabó Péter, rektor.


« vissza
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: