Kodolányi János Főiskola
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János FőiskolaKodolányi János Főiskola
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

[2017. 06. 06. ]

SentiOne együttműködés: ősztől jön a 'social listening'

Hosszú távú partneri együttműködést kötött a Kodolányi János Főiskola és a SentiOne webes szöveganalitikával foglalkozó nemzetközi cégcsoport 2017. június 1-én. Az együttműködés célja annak az online tudásbázisnak a megnyitása a hallgatók, a tanárok és a kutatók előtt, amely a weben közzétett tartalmak elemzésével értékhordozó üzenetekké alakítja az adatokat, és így egyedülálló, interaktív módon biztosít páratlan forrásanyagot bármilyen kutatási témához. A KJF hallgatói így közvetlen gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

A SentiOne Social Library programja kifejezetten a felsőoktatásban tanuló hallgatók és az ott dolgozók mindennapi munkáját, kutatási tevékenységét támogatja egy olyan plusz eszközzel, amely forradalmasítja az eddig használt módszertani lehetőségeket, megnyitva az online világ „könyvtárát’ a jövő generációja előtt. Mindezt költségmentesen.
A Magyarországon is elérhető szolgáltatás három évre visszamenően figyeli az online közzétett tartalmakat – nem csupán az összes jelentős közösségi média csatornán (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Tumblr), de a weboldalak, fórumok, blogok, mikroblogok, fórumok esetében is.
A ’social listening’-ként ismert webes szöveganalitikai módszer kulcsszavak és -kifejezések mentén figyeli az internetes tartalmakat – azokhoz érzelmi hátteret társít, meghatározza a véleményvezéreket, a nemek arányát, megmutatja a legnépszerűbb időszakokat, bejegyzéseket és még sok más adatgazdag eredményt. Teszi mindezt kontextuális alapon (feltérképezi adott téma környezetét is) és interaktív módon (nem csupán az összefüggéseket, de a konkrét bejegyzéseket is megmutatva).
Éppen ezért ez egy hatékony és innovatív eszköz a Kodolányi János Főiskolán tanulók és dolgozók számára, hiszen bármilyen kutatást informatív háttérrel, valós idejű insightokkal és megbízható adatokkal támogat. Emellett kiváló gyakorlati lehetőséget nyújt a tanulás során, és jelentős mértékben segíti a szakdolgozatok objektív és valós idejű adatokra alapozott írását.
A Kodolányi János Főiskolával kötött partnerszerződés során a SentiOne nem csupán ingyenes rendszerhozzáférést nyújt, de a rendszerhasználati tudásanyag átadását is, a tantervbe integrált tréningeken, előadásokon, gyakorlati szemináriumokon keresztül.
„Főiskolánk alapvető oktatási filozófiája a gyakorlatra koncentrál” – mondta az egyezmény aláírásakor Dr. Szabó Péter rektor. – „Ezzel a lehetőséggel a hallgatók a mai aktuális tudásanyagra és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.”
„Arra törekszünk, hogy a közösségi média figyelést megismertessük a jövő szakmai generációjával” – mondta Vida Eszter, a SentiOne magyarországi ügynökségének kommunikációs vezetője. – „A Social Library program bevezetése a Kodolányi János Főiskolára ennek a törekvésnek az egyik első állomása. Nagy és új lehetőséget látunk ebben a kezdeményezésben és oktatási formában”.
Az egyezmény a jövő oktatási félévben lép életbe és egyelőre két szemeszteren át tart majd.


« vissza
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse a főiskolát a közösségi oldalakon is: