Kodolányi János Főiskola
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János FőiskolaKodolányi János Főiskola
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

[2016. 12. 15. ]

Egy minőségi képzési modell - Kooperatív Akadémia a gyakorlatorientrált oktatásért

„Minőség-Innováció 2016” európai elismerés nemzeti díjasa lett az Echo Network Zrt. és a Kodolányi János Főiskola által közösen kialakított Kooperatív Akadémia elnevezésű képzési modell. A rendszernek köszönhetően életszerűbbé válnak a hallgatók számára azok a szituációk, amelyekkel majd a valós életben, munkájuk során kell találkozniuk.

Az Echo Network Zrt. és a Kodolányi János Főiskola közötti együttműködés évekre nyúlik vissza, 2014-ben pedig stratégiai partnerségi megállapodást is kötött egymással a két szervezet. Ennek a közös munkának egyik kiemelkedő eredménye az a Kooperatív Akadémia elnevezésű képzési modell, amelyet a közelmúltban "Nemzeti minőség" díjjal ismert el az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága.


Domokos Tamás, az Echo Network vezérigazgatója szerint krónikus szakember hiánnyal küzd a humán szolgáltató terület, ezért ebben a szférában komoly képzési, átképzési programokra van szükség. A Kodolányi János Főiskolával közösen kidolgozott Kooperatív Akadémia modell éppen ezt célozza meg: a jelenlegi képzési forma átalakítását.

 

A duális képzés egy jó irány, de a jogszabály sok mindent behatárol ennek keretein belül, különösen a humán képzés tekintetében. A Kooperatív Akadémia modell az átlagos duális képzésnél jóval rugalmasabb: a tartalmát úgy lehet alakítani, hogy az a munkahelyi partnereknek és a diákoknak egyaránt a lehető legjobb legyen - hangsúlyozta Lőrincné dr. Bencze Edit, a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok tanszékvezetője az elnyert elismerés kapcsán tartott sajtótájékoztatón 2016. december 15-én, Székesfehérváron.

 

Forrás: www.nyolcezer.hu


« vissza
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse a főiskolát a közösségi oldalakon is: