Hírek

1234 ... 115
2023. 12. 06.

TDK konferencia a Kodolányi diáktudósaival

A Kodolányi János Egyetem Diáktudósai idén 2023. december 8-án, pénteken Székesfehérváron csillogtatják meg szakmai tudásukat a zsűri és a hallgatóság előtt a Tudományos Diákköri Konferencián. A 10.30-kor kezdődő eseményen a hallgatók bemutatják kutatási eredményeiket, tanáraik pedig kiválasztják azokat a jelölteket, akik a 2025-ös OTDK-n képviselhetik az intézményt. 

2023. 12. 05.

Kettőskarrier-program a Kodolányin is

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottság és a Kodolányi János Egyetem. A MOB szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében – legyen szó fizikai vagy mentális segítségről –, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között. Ehhez a programhoz csatlakozott most a Kodolányi János Egyetem is.

2023. 12. 01.

Claudia Cloudy története

Nemzetközi pályázaton különdíjat (Highly Commend) nyert egyetemünk két kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatója: Szabó Laura és Varga Ivett. Az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) évente megrendezi egyetemisták számára a "Next Generation PR World Cup" szakmai versenyét, erre jelentkezett a két 3. évfolyamos diákunk. Az idén 20 országból 31 csapat indult, ebben a mezőnyben kapták a mi hallgatóink ezt az elismerést. Mentoruk Dr. Sós Péter János tanár úr volt.

2023. 11. 28.

5 év lenyomata zenei formában

Különleges élményben lesz része mindazoknak, akik ellátogatnak 2023. december 1-jén Birta Miklós szerzői estjének ősbemutatójára a Titkok Háza Tudományos Élményközpontba, Székesfehérváron. A Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének mestertanára a Budapest Jazz Orchestrával közösen mutatja be új zenei albumát a közönségnek. A programra 2023. december 1-jén, pénteken 19.30-tól kerül sor a KJE Titkok Háza Tudományos Élményközpontban. A rendezvényre ingyenes a belépés.

2023. 11. 27.

Junior Prima díj a Gudics fivéreknek

Egyetemünk két korábbi hallgatója, az ikerpár Gudics Marci és Gudics Martin Junior Prima díjban részesült a napokban. Idén kiszélesítették a díjazottak körét a könnyűzene irányába, így több, jazzhez köthető fiatal is részesült elismerésben, ami óriási megtiszteltetés a Kodolányi Modern Zenei Tanszékének is. A fúziós jazzt játszó Gudics Marci dobos és Gudics Martin basszusgitáros a sok pop zenekar mellett az Amerikában is fellépő Peet Project oszlopos tagjai, de más jazz-zenekarban is sűrűn fellépnek hazánkban. 

2023. 11. 10.

A Kodolányi az aktív turizmusért

Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Egyetem az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft-vel. Az együttműködés célja, hogy az egyetem tanszékei és kutatóintézetei, valamint a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárság által elindított programok felelős szervezeteivel együttműködésben a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030 megvalósítását támogató oktatási, tudományos és kutatási kapacitásokat építsen.

2023. 10. 31.

"Klímavédelemért” Nemzeti Díj Molnár Ferencnek

Idén először ítélte oda a Magyar Kormány az energiaügyi miniszter döntése alapján a „klímavédelemért” nemzeti díjat, melyet több mint 20 éves, a klímavédelem és a fenntartható fejlődés területén elért, nemzetközileg elismert tudományos, társadalmi és gazdasági tevékenységeinek elismeréseképpen Dr. Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program (VEP) tulajdonosa, a Kodolányi János Egyetem Klímavédelmi és Fenntarthatósági Kutatóintézet vezetője kapott meg.

2023. 10. 30.

Figyelem!

Az új tulajdonosi kör nem titkolt célja, hogy egy olyan 21. századi modern innovatív egyetemet hozzanak létre, amely nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Kelet-Európában képes felvenni a versenyt más magánegyetemekkel. A tulajdonosváltásnak és az azt megelőző felkészítő munkának a gyümölcse már az idei felvételi időszakban beérett, hiszen az előző évekhez képest több mint háromszor annyi diák nyert felvételt egyetemünkre.

2023. 10. 19.

Turisztikai aspektusok

2023. október 13-án rendeztük budapesti campusunkon a "Helyek arcvonásai - Turisztikai aspektusok" IX. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpóziumot, amelyet kétévente szervez meg a Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszéke, együttműködve a Magyar Földrajzi Társasággal, a CSFK Földrajztudományi Intézetével, valamint az MTA X. Földtudományok Osztálya Társadalomföldrajzi Bizottság Turizmusföldrajzi Albizottságával. 

2023. 10. 19.

A sikerre szövetkeztek

Partnerségi szerződést kötött a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, valamint szorosabbra fűzte az együttműködés szálait a Kodolányi János Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, illetve a BRSE Békéscsabán. 

1234 ... 115

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 12. 08. 12:30
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv