Hírek

1234 ... 114
2023. 09. 19.

A megfeleléskényszer szorításában

Napjainkban egyre több gyermeket és kamaszt érint a megfelelési kényszer. Ennek oka a szülők által felállított, sokszor irreális elvárások, amelyek teljesítéséhez egy élet is kevés, nemhogy pár év. Sajnos ezen a helyzeten az sem javít, hogy az iskolákban is magas elvárásoknak kell megfelelni a diákoknak, így hatalmas stressznek és szorongásnak vannak kitéve már egészen fiatal korban.

 

2023. 09. 15.

Előnyös együttműködés az MH Egészségügyi Központjával

Együttműködési megállapodás írt alá egyetemünk a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjával. A kölcsönösen előnyös szerződés révén intézményünk hallgatói azonnal valós feladatokba tudnak majd bekapcsolódni gyakorlati idejüket töltve a Központban. A megállapodást Dr. Vizi László Tamás megbízott rektor és Dr. Fejes Zsolt orvos ezredes látta el kézjegyével Budapesten.

2023. 09. 05.

Életre szóló élmény volt a Világjátékok

Hatalmas élményként tekint vissza a kínai Csengtuban megrendezett Egyetemi Világjátékokra Ágh György, a Kodolányi volt hallgatója. György a magyar vízilabda válogatott centereként ezüstérmet szerzett a megmérettetésen. Bár a csapat teljesítményében benne volt az aranyérem lehetősége is, jó érzésekkel gondol vissza a Világjátékokra a sportoló.

2023. 08. 28.

Hivatalos közlemény

2023. május 17-én a Kodolányi János Egyetemet fenntartó cégnek új tulajdonosa lett, mely a korábbi egyetemi vezetés eredményeinek elismerése és fenntartása mellett alapvető változásokat kíván életbe léptetni az egyetem életében, integrálva azt egy nagyobb holding, az Albensis Tudásközpont képzési portfóliójába. Így olyan szervezeti és stratégiai változásokat kíván végrehajtani, mely megújult egyetemi vezetést igényel. 

2023. 08. 23.

Szerezz plusz szakmát most ingyen!

Az Ybl Miklós Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Technikum a Kodolányi János Egyetemmel való együttműködés keretében lehetőséget biztosít a Kodolányi János Egyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, mintatanterv szerint tanulmányaikat folytató hallgatóinak a szakképző iskola szakmai képzéseiben való tandíjmentes részvételre. 30.000 Ft kedvezmény/félév az egyetemi tandíjból a tanulói jogviszony teljes idejére.

2023. 08. 07.

Diploma után továbbtanulás?

Idén eddig 2,5-szer többen jelentkeztek a Kodolányi János Egyetemre, Magyarország elsők között alapított magán felsőoktatási intézményébe. Az alap- és mesterszakokat követően most szeptember 15-i jelentkezéssel közel 30 szakirányú továbbképzési szakkal várjuk a már diplomás jelentkezőket. Szakmai fejlődéshez vagy átképzéshez egyetemünkön egészen biztosan megtalálod a számításodat. A szakok döntő többsége online, otthonról is elvégezhető, amivel időt és pénzt is lehet spórolni.

2023. 07. 27.

Két és félszer több hallgató idén a Kodolányin!

A ponthúzást követően két és félszer több jelentkezőt tudunk felvenni a Kodolányi János Egyetemre. A következő tanévben több mint 1000 fő kezdheti meg tanulmányait az intézményünkben alap- és mesterképzéseken, valamint felsőoktatási szakképzéseken Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán. Aki lemaradt, most augusztus 6-ig még jelentkezhet a pótfelvételi eljárásban!

2023. 07. 25.

Térségfejlesztés új utakon

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. és a Kodolányi János Egyetem képviselője a KJE Titkok Háza Tudományos Élményközpontban, Székesfehérváron. A Dr. Petri Bernadett ügyvezető és Domokos Tamás, a Fenntartó Tanács elnökének kézjegyével ellátott dokumentum szerint a felek olyan innovatív megoldásokat alakítanak ki a jövőben, amelyekben a térségi vállalkozások, önkormányzatok, nonprofit szervezetek és oktatási intézmények nemzetközi konzorciumok tagjaiként a közvetlen brüsszeli forrásokhoz való hozzáférés lehetőségével gazdagodnak. 

 

2023. 07. 13.

Pótfelvételi 2023

Idén a normál felvételi eljárásban a tavalyihoz képes dupla annyian választották a Kodolányit. Lemaradtál? Még semmi sincs veszve! Július 26-án ponthatárhúzás és kezdetét veszi a pótfelvételi eljárás, amely augusztus elejéig tart.  Menj te is biztosra, élj a második eséllyel, és jelentkezz a Kodolányi János Egyetemre!

Nézz utána, dönts, jelentkezz, és találkozzunk szeptemberben az ORIGO héten!

Bővebb információ itt: https://www.kodolanyi.hu/felveteli/ 

2023. 07. 05.

Képzett szakemberek nélkül nincs területfejlesztés

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zónában érintett felsőoktatási intézményekkel – köztük a Kodolányi János Egyetemmel – kötött együttműködési megállapodást Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Komplex Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. Egyetemünk részéről Domokos Tamás elnök írta alá a megállapodást.

1234 ... 114

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 09. 21. 13:19
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv