2024. 06. 14.

Start upra fel!

Június 5-én, Budapesten tartották meg a Kodolányi János Egyetem HUNGARIAN STARTUP UNIVERSITY PROGRAM keretében elindított kurzusának záróeseményét személyes és online részvétellel. A KJE 2 növendéke lépett a pódiumra.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első, felsőoktatási szintű startup kurzusa. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) anyagi támogatásával dolgozhatnak.
A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják. A program egy szereposztó teszt (16 personalities) kitöltésével kezdődik, amely alapján a startup világ 4 legfontosabb alapítói szerepe közül javaslatot teszünk arra, hogy milyen szerepben végezze el a hallgató képzést. Az egyes szerepekben különböző, saját perspektívájukat bővítő tananyagokat sajátíthatnak el, ehhez személyre szabott útvonalakat és bónusz tananyagokat hoztunk létre a 4 alapítói profilnak megfelelően. Így mindenki megtanulja a HSUP teljes tananyagát, de személyre szabott útvonalon fejlődhet.

A záróeseményen 2 hallgatónk lépett a pódiumra.

Zsolnai Márton
Mentálhigiéniai prevenció specialista szakirányú továbbképzési szak
Projekt címe: BEcome - személyre szabott komplex segítség program
Kognitív és kommunikáció képességfejlesztés, mentálhigiénés segítségnyújtás és megoldás a felnőttkori tanulási nehézségekre. Hozd ki magadból a maximumot!

Dr. Oltean-Polanek Evelin
Nemzetközi tanulmányok alapképzési szak
Projekt címe: VitaBlendRx
Személyre szabott étrend-kiegészítő igényfelmérés az egyén sajátos egészségi állapotának, életmódjának, táplálkozási preferenciáinak és életmód céljainak felhasználásával, okoseszközök bevonásával.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 07. 12. 15:26
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv