2024. 04. 08.

Együttműködés a fehérvári diákokért

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal Székesfehérváron. A megállapodás fő célja, hogy minél több fehérvári középiskolában végzett diákot tartsanak Székesfehérváron és tanuljanak tovább helyben, a Kodolányi János Egyetemen. A részleteket sajtónyilvános rendezvényen ismertette Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Vizi László Tamás, az Egyetem mb. rektora és Horváth Lajos Zoltán, a Centrum főigazgatója.

Az együttműködés lényege, hogy közös szakmai programot dolgoz ki a Szakképzési Centrum és az Egyetem a 2024/2025-ös tanévtől egyes okleveles technikusképzésekre, amelyek elvégzése előnyöket biztosíthat a Fehérváron tanulók számára, hogy bekerülhessenek továbbtanulásuk során az adott, kapcsolódó szakra a Kodolányi János Egyetemen. A mostani megállapodás csak a kezdet, a cél az, hogy a felsőoktatási intézmény a lehető legtöbb Szakképzési Centrummal stratégiai megállapodást kössön az országban, így növelve hallgatóinak létszámát.
„Vannak olyan közös szakok és szakterületek, amelyek mentén megvalósulhat az együttműködés, ilyen a gazdálkodástudományhoz, a turizmushoz, az egészségtudományhoz, a szociális területhez kapcsolódó képzések” – mondta Dr. Vizi László Tamás mb. rektor.
„Azért is jó ez az együttműködés, mert olyan területek tudunk behozni az okleveles technikus képzésbe, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben, ezzel ezeket a hiányosságainkat is orvosuljuk” – tette hozzá Horváth Lajos Zoltán főigazgató.
„Mindig örömmel tölt el, ha különböző területen dolgozó intézmények működnek együtt a város érdekében, most is ez történik, ez is Székesfehérvár egyik sikerének kulcsa” – tette hozzá Dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Az együttműködést az egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum részéről Horváth Lajos Zoltán főigazgató látta el kézjegyével.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 05. 16. 13:17
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv