2023. 12. 01.

Claudia Cloudy története

Nemzetközi pályázaton különdíjat (Highly Commend) nyert egyetemünk két kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatója: Szabó Laura és Varga Ivett. Az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) évente megrendezi egyetemisták számára a "Next Generation PR World Cup" szakmai versenyét, erre jelentkezett a két 3. évfolyamos diákunk. Az idén 20 országból 31 csapat indult, ebben a mezőnyben kapták a mi hallgatóink ezt az elismerést. Mentoruk Dr. Sós Péter János tanár úr volt.

Ivett és Laura azért jelentkeztek a megmérettetésre, mert szakmai tapasztalatot szerettek volna szerezni. A kiírás szerint olyan tervet kellett készíteniük 72 órán belül, amellyel ösztönözni tudják az embereket világszerte a környezetvédelemre, illetve arra, hogy a klímaváltozást figyelembe véve tudatosabban éljék az életüket. A két fős csapat létrehozta Claudia Cloudyt, az animált felhő figurát, akinek élettörténetével elsősorban a gyerekeket szeretnék motiválni a vízvédelemre. Három 45 perces, érzékenyítő óra tematikáját dolgozták ki projektjükben,
„Az első órán Claudia Cloudy életének körforgását mutatjuk be egy animációs film formájában. A második órán egy interaktív társasjáték keretében kell megtisztítaniuk a diákoknak egy várost. A harmadik órán – amelyet úgy időzítenénk, hogy a Víz Világnapjára essen – pedig évfolyamtól és a gyerekek képességeitől függően projektfeladatot hajtanának végre: madáretető készítés, faültetés, víztisztító berendezés létrehozása, amit a későbbieknek az adott intézmény használni is tud” – meséli Szabó Laura.
„Nagy öröm a számunkra, hogy nemcsak tapasztalatot szereztünk ezzel, még díjazták is a munkánkat. Megtanultuk, hogy igenis képesek vagyunk megcsinálni egy feladatot még akkor is, ha hihetetlenül kevés idő áll a rendelkezésünkre. Most az a célunk, hogy nagyobb ismertséget szerezzünk Claudia Cloudynak, mert alkalmazni szeretnénk az ötletünket a valóságban is” – teszi hozzá Varga Ivett.
Hallgatóinkat Dr. Sós Péter János tanár úr készítette fel. Ahogy a lányok fogalmaznak: elképesztően sok segítséget és támogatást kaptak mentoruktól, aki szívét lelkét beleadta ebbe a projektbe.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 02. 23. 19:34
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv