2021. 11. 16.

Tükröződések tükrében

Árnyékok és fényhatások játéka tölti meg a Kodolányi Art Gallery /KAG/ kiállítótermét képek formájában. A számtalan beérkezett pályamű közül egy erre kijelölt bizottság 28 képet választott ki, amelyek bemutatásra kerültek a budapesti oktatási központban november 10-én. 

 Lelkes diákok egy csoportja csatlakozott a tavaly - a koronavírus járvány miatt - elmaradt kiállítás szervező csapatához, hogy végre a közönség is megtekinthesse. A KAG csapata egy felhívás keretében, az egyetem hallgatóit igyekezett kreatív alkotómunkára ösztönözni. 

A jó pár éves múltra visszatekintő kurzus - lehetőség szerint - minden évben két kiállítással örvendezteti meg az egyetemi közösséget, oktatókat, diákokat egyaránt. A tapasztalt KAG kiállítás látogatók számára nem meglepő módon a tárlatot Dr. Szabó Péter rektor nyitotta meg. Hangsúlyozta, számára nagyon értékes és fontos, hogy a diákok a szakirányú tanulmányaik mellett, kitekintő tapasztalatokat is szerezhessenek egyetemi kereteken belül. Hozzátette, „a hallgatók kreativitása és az oktatók töretlen lelkesedése élteti a galériát”.

Ahogyan azt a kurzus vezető tanára Dr. Tarbay Gabriella nyomatékosította, egy kiállítás háttér munkálatainak megismerése olyan kreatív, problémamegoldó képességeket tanít és erősít meg a hallgatókban, amik nem csak hasznos tapasztalatokat adnak, hanem önbizalmat is.

A kiállításra érkezettek egyöntetű tetszésüket fejezték ki a fotókkal kapcsolatban, és elmondták, szerintük méltán lehetnek büszkék az alkotók. Ami pedig a kiállításszervező csapatot illeti - aminek én is tagja vagyok -, a megnyitó egy kihívásokban és fordulókban gazdag út végét jelenti számunkra, ami új ismeretségeket és tapasztalatokat is magával hozott. A váratlan kihívások megoldásában pedig Tarbay tanárnő figyelő szemekkel és finom útmutatásokkal segítve minket hagyta, hogy hibázzunk, és a magunk tempójában, együtt találjunk rá a megoldásokra, hogy az önálló munka végén a tárlat sikerét valóban a magunkénak érezve tudjuk ünnepelni mi is.

Forrás: Kodolányisok Világa - Locsmándi Luca

Kommunikáció- és médiatudományok alapszak II. évfolyam


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv