2021. 10. 18.

Legyél egyetemista már februárban!

Október 15-én kezdetét vette a 2021/22-es tanév keresztféléves felvételi időszaka.
Böngéssz felsőoktatási szakképzéseink, alap-, valamint mesterszakjaink között ITT! Találd meg a hozzád legközelebb állót, és találkozzunk már februárban a Kodolányin! A jelentkezési határidő november 15-e.

Felvételi kisokos, avagy minden infó egy helyen a keresztfélévről

Mit jelent a keresztféléves felvételi?

A magyar felsőoktatási intézményekben központi felvételi eljárás keretében az év két meghatározott időszakában lehet jelentkezni. Az úgynevezett keresztféléves eljárásban a februárban induló, az általános eljárásban pedig a szeptemberben induló képzésekre lehet felvételizni.

Milyen szakokon hirdet felvételit a KJE idén ősszel?

A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem, három helyszínen - Budapesten, Székesfehérváron, Orosházán - többnyire levelező és távoktatás munkarendben indít képzéseket.
Amennyiben nappali tagozatra, angol nyelvű oktatásra szeretnél jelentkezni hozzánk, három szak közül választhatsz: nemzetközi tanulmányok, gazdálkodás-menedzsment és turizmus-vendéglátás.
Magyar nyelven előadóművészet szakon tudsz továbbtanulni.
Bővebb információkért keresd szakkereső oldalunkat, amelynek segítségével könnyen megtalálhatod a neked legmegfelelőbb képzést.
https://www.kodolanyi.hu/felveteli/szakkereso

Mire vigyázz a keresztféléves jelentkezés során?

A központi felvételi eljárásba, a https://www.felvi.hu/ oldalon tudsz jelentkezni. A regisztráció után az E-felvételi menüpont alatt, keresd a Keresztféléves eljárás 2022 fület.
Ezen keresztül tudod beadni jelentkezésed, és megjelölni a kiválasztott egyetem(ek)et.
Kiemelten ellenőrizd az adataid helyes rögzítését, figyelj a dokumentumok hiány nélküli feltöltésére, és ne felejts el az ügyfélkapun keresztül hitelesíteni. Ezek elmulasztása esetén, olyan hiba léphet fel, ami miatt érvénytelennek is nyilváníthatják jelentkezésedet.

Mi a teendő, ha 2005 előtt érettségiztél?

Amennyiben 2005 előtt érettségiztél, emelt szintű érettségi nélkül is vár egyetemünk!
Nem kell emelt szintű érettségit tenni azoknak, akik 2005 előtt érettségiztek, de választott szakjukra alapkövetelmény.
A központi felvételi eljárásban a jelentkezés feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt a felvételi eljárás részeként, a felsőoktatási intézmény által szervezett felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával is helyettesítheted, ha az adott tantárgyból a kétszintű érettségi rendszer bevezetése előtt szerezted meg vizsgádat.
Részletes tájékoztatót a https://www.kodolanyi.hu/felveteli/tudnivalok/regitipusuerettsegi linken találsz.

2005 után érettségiztél, de nem tettél emelt szintű érettségi vizsgát. Így is lehetsz egyetemista?

Természetesen!
Válogass kedvedre kétéves felsőoktatási szakképzéseink közül!
Gazdálkodási és menedzsment, Televíziós műsorkészítő és Turizmus-vendéglátás FOSZK kurzusainkra azokat a hallgatókat várjuk, akinek valamiért nem sikerült az emelt érettségi, vagy úgy érzik, nem lett elegendő pontjuk, de mégis szeretnének felsőoktatásban továbbtanulni.
Nekik kínálunk páratlan lehetőséget. Emellett - az oklevél megszerzése után - lehetőség nyílik kreditbeszámítással alapszakon folytatni, amelynek a végén diplomát kapsz!

3 ok, amiért a Kodó a legjobb választás:

1. Nálunk nem csak egy Neptun kód vagy!
Magyarország elsők között alapított magánegyetemén, az idén 30. évfordulóját ünneplő Kodolányin, partnerként tekintünk rád.
Odafigyelünk hallgatóinkra, segítséget biztosítunk egyéni céljaik elérésre, arra törekszünk, hogy a diploma megszerzéséig vezető út élményekkel, a közösségben eltöltött feledhetetlen pillanatokkal legyen kikövezve. Tematikus heteket szervezünk, szakmai webináriumokat tartunk, és évente többször, a BULISKODÓ rendezvénysorozat keretein belül - a hallgatói önkormányzat szervezésében - szórakozni invitáljuk tanulóinkat. Nálunk minden lehetőség adott ahhoz, hogy ’együttvalóraváltsuk’!

Itt elérhető tandíjakért, kiscsoportos foglalkozásokon, az oktatók személyre szabott törődése mellett tanulhatsz; és amennyiben a továbbiakban egy második alapszakot is felveszel, két diplomát is szerezhet egy áráért.

A Kodolányi oktatói személyre szabott mentorprogram keretében támogatnak, és mindenben a segítségedre lesznek. Szerintünk az egyetem feladata nem csupán az, hogy a diplomáig elkísérjen, hanem az, hogy felkészítsen az életre, és megtartó közösségként akár a későbbiekben is része legyen a mindennapjaidnak. Ezt a célt szolgálja a speciális mentorprogramunk és karriertámogatásunk, illetve azok a céges együttműködések, amelyek már az egyetemi évek alatt munkalehetőséget kínálnak hallgatóinknak.

2. Alapozd meg a jövődet!

A KJE-n megszerzett diploma értékét jól mutatja, hogy az egyetem céges együttműködésekre épülő saját fejlesztésű oktatási modelljével - a hazai felsőoktatási intézmények sorában egyedülállóan - részesült a legmagasabb szintű független szakmai elismerésekben. Nemrégiben a nemzetközi Minőség-Innováció Díjjal is méltatták. A leghitelesebben mégis a 33 ezer diplomásunk nyomán született eredmények igazolnak minket. A volt kodolányisokból kétszer többen lettek sikeres vállalkozók, mint a hazai felsőoktatás más intézményeinek átlaga, és a nálunk végzett hallgatók módfelett eredményesek a nemzetközi munkaerőpiacon is.

3. Nemzetközi lehetőségek

Jó helyen jársz akkor is, ha nemzetközi lehetőségekre vágysz, hiszen a Kodolányin könnyedén elérhetőek az Erasmus pályázatok. Angol nyelvű képzéseinken pedig akár itthon is nemzetközi hallgatókkal együtt tanulhatsz.

A diplomád csak karnyújtásnyira! Jelentkezz keresztféléves felvételi eljárásba!

Hamarosan találkozunk a Kodolányin!

https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

#EgyüttValóraVáltjuk!

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/

www.kodolanyi.hu


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv