MAGUNKRÓL

Vörösmarty Rádió - ahonnan a hírek szólnak...

A Kodolányi János Főiskola Vörösmarty Rádiója 1999. június 12-étől sugározza adását nonstop a 99,2 MHz URH frekvencián. Fő feladatunknak az információszolgáltatást tekintjük, ugyanakkor nem feledkezünk meg a szórakoztatásról sem. Műsorszerkezetünk fontos eleme az Aktuális elnevezésű hírösszeállítás, amelyben naponta többször beszámolunk Székesfehérvár és Fejér megye eseményeiről, híreiről. Magazinműsorainkat, zenei összeállításainkat úgy szerkesztjük, hogy lehetőleg minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A Vörösmarty Rádió stábja olyan munkatársakból verbuválódott össze, akik ízig-vérig rádiósok és a rádiós munkájuk mellett részt vesznek a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció Tanszékén folyó oktatásban is. Győrffy Miklós tanszékvezető, közismert médiaszakember segíti a rádió szakmai munkáját és szerkesztőségünkbe irányítja a rádiózásra alkalmas, ahhoz kedvet érző főiskolai hallgatókat. Így abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy folyamatosan kiegészül a stábunk új hangokkal, lendületes, fiatal munkaerőkkel.

Egyik fő célkitűzésünk az interaktív rádiózás megvalósítása, hogy a rádióhallgatóknak módjukban álljon velünk együtt szerkeszteni a műsorokat. Szeretnénk, ha minél több ötlettel, javaslattal keresnének meg minket, akár személyesen (Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.) vagy a (22) 543-386, (22) 340-829 számokon, telefonon. Megkeresésüket akkor is várjuk, ha közérdekű információra van szükségük vagy csak egy kis beszélgetésre vágynak. Hallgatóink megkeresését e-mail-en is várjuk a vradio@mail.kodolanyi.hu címen.

A mi rádiónk nonprofit alapon működik, sok-sok kötelezettségünk van, de ez adja a különlegességünket is. Nagy a szövegarány, ám azt igyekszünk tartalmasan kitölteni. A nem nyereségérdekelt működésnek köszönhetően kevés reklám szakítja meg a műsoridőt, óránként mindösszesen három perc. Éppen ezért van helye az igényes műsoroknak és igényes zenének egyaránt. Kulturális, társadalompolitikai, gazdasági, egészségügyi, oktatásügyi és számos egyéb témában készített interjúinkat, friss, pontos híreinket, színes összeállításainkat, vagy a főiskolások keddi műsorait éppúgy ajánlhatjuk hallgatóinknak, mint a jó muzsikánkat. Stúdiónkban rendszeresen vendégül látjuk a hazai és külföldi zenei élet sztárjait. Hullámhosszunkon a 70-80-as évek zenéi jól megférnek napjaink slágerlistás felvételeivel. A székesfehérvári közrádió - ahonnan elsősorban a hírek szólnak - informál, szórakoztat és mindig hallgatható.

MUNKATÁRSAKGyőrffy Miklós
 
 
Virágh Ildikó Főszerkesztő
 
 
Márfi Tibor Zenei Főszerkesztő
 
 
Turi Zita Reklámszervező
 
 
Fenesi András sportriporter
 
 
 
Kiss Edina személyi asszisztens
 
 
Csordás Csilla szerkesztő-műsorvezető
 
 
Huth László technikus
 
 
Ispaics Rita szerkesztő-műsorvezető
 
 
Kozma Ágnes szerkesztő-műsorvezető
 
 
Romhányi Anikó
 
 
Pápai Eszter technikus