Újra lesz kétszakos képzés a KJF-en

Cikk dátuma 2015. január. 18. | KáVé
Újra lesz kétszakos képzés a KJF-en

Piacképes diploma, az elméleti és gyakorlati képzés egyensúlya – nyílt nap a KJF-en

Köztudottan a legnehezebb kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen felsőoktatásin válasszanak a felvételi időszakbanA döntés nem egyszerű, mint ahogyan maga a pályaválasztás sem. Életünk egyharmadát munkával töltjük, nem mindegy, hogy jól érezzük-e magunkat választott pályánkon. Minden fiatal igyekszik az adottságainak, irányultságának megfelelően választani, ám ebben segítségre van szükségük. 

Ezekben a hetekben a felsőoktatási intézmények sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára, amelyek során nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem tájékozódhatnak mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban, pedig az adott intézményt vonzóvá teheti számukra.

A Kodolányi János Főiskolán ezúttal szombaton tartottak nyílt napot, Budapesten és Székesfehérváron egyaránt várták a fiatalokat. Dr. Szabó Péter rektor a főiskola képzési palettájának és a szeptemberben bevezetett, Magyar Termék Díjjal elismert  PIQ&Lead képzési modellnek a bemutatásával indította a programot Budapesten, majd Major Ágnes a KJF Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központjának nemzetközi programkoordinátora többek között a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket vázolta az érdeklődőknek.

A nagyelőadóban megtartott közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők. Ezeken a szűkebb körű programokon mód nyílt arra, hogy részletekbe menően megismerkedhessenek a fiatalok a képzéssel, az egyes szakokon rendelkezésre álló különleges lehetőségekkel. A Kodolányi János Főiskola saját, államilag akkreditált TársalKodó és GazdálKodó nyelvvizsgarendszereiben próbanyelvvizsgát is tehettek a fiatalko. .

Köztudott, hogy a Kodolányi János Főiskola kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, a barista és a sommelier oktatóterem pedig a turizmus és vendéglátás szakosok gyakorlati lehetőségeit bővítik. A főiskola számos partnerintézménye, amelyekkel együttműködési megállapodást kötött a KJF – így például a Magyar Nemzeti Múzeum, Szent István Király Múzeum, Budapest Főváros Levéltára –, ugyancsak terepet biztosít a hallgatók szakmai gyakorlatához. A főiskola internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy a jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

A legnagyobb újdonság és lehetőség a KJF-re jelentkezők számára, hogy az intézményben 2015. szeptemberétől újra bevezetik a kétszakos képzést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alapszakon tanulók felvehetnek egy második szakot többletdíj befizetése nélkül, és négy év alatt két diplomát szerezhetnek.  Mindezek után érdemes számba venni a KJF-en folyó képzéseket: az alapszakokra jelentkezők andragógia, anglisztika, előadóművészet, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás  szakok között választhatnak. Hat mesterszak is várja a Kodolányi főiskolát választó jelentkezőket, inkluzív nevelés, minőségfejlesztés és multikulturális nevelés tanárszakok indulnak, továbbá nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

A felsőfokú szakképzést választóknak is számos lehetőséget kínál a KJF: gazdálkodási és menedzsment, szociális és ifjúsági munka, kommunikáció és média, televíziós műsorkészítő és turizmus-vendéglátás képzésekre várják a jelentkezőket.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi főiskola képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:  www.kodolanyi.hu/felveteli

Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat