Történelemszak távoktatásban elsőként a Kodolányin

Cikk dátuma 2015. november. 06. | KáVé
Történelemszak távoktatásban elsőként a Kodolányin

Korszerű módszerek a történelem vitatott és mára  tisztázott kérdéseinek megismerésére

Hazánkban elsőként indítja el a történelem alapszakos képzést távoktatási formában a Kodolányi János Főiskola. Ez bizonyára sokak érdeklődését felkelti, hiszen a távoktatásos képzés előnyei napjainkban egyre jobban felértékelődnek. Ez a tanulási forma lehetővé teszi, hogy munka – és akár család – mellett is szerezhessünk új ismereteket.

Mivel keresztféléves képzésről van szó, februárban már indul is az első évfolyam, ehhez igazodik a jelentkezési határidő is, ami ebben az esetben  2015. november 15. Személyes tutorálás, online konzultációk, előkészített  tananyagok, gyakorlatorientáltság, így lehetne röviden összefoglalni a februárban elinduló történelem szakos képzést. A részletekről még annyit, hogy korszerű módszerekkel és tananyagokkal ismerhetik meg a leendő hallgatók Magyarország, Európa és a világ történelmének vitatott és mára  tisztázott kérdéseit.

Dr. Vizi László Tamástól, a Kodolányi Főiskola oktatási rektorhelyettesétől megtudtam, hogy az egyedülálló képzési kínálatban olyan tantárgyak is szerepelnek, amelyeket ebben a formában csak a Kodolányi János  Főiskolán hallgathatnak a történelem szakot választó továbbtanulók. Ilyen többek között a Diplomáciatörténet, a Magyar külpolitika története,  az Interkulturális kommunikáció, a Helytörténet és családfakutatás, a Vezetési  és vállalkozási ismeretek.

 

A távoktatásos rendszerről még annyit, hogy a tanulmányokat segítő online konzultációkkal mindenképpen időt és pénzt takaríthatnak meg a hallgatók a lakóhely és a képzési hely közötti rendszeres utazások elkerülésével.

A képzés egésze és a tanulmányi adminisztráció interneten keresztül bárhonnan, bármikor elérhető, akár külföldről is köszönhetően az on-line konzultációknak.

A személyre szabott tanulás ugyancsak egyedi sajátossága a távoktatási képzésnek, s a tapasztalat azt mutatja, hogy az időbeosztáshoz igazodó egyéni tanulási ütem sokakat segít diplomához.

A hagyományos – papír alapú – információhordozók (jegyzetek, tankönyvek, tanulást segítő útmutatók, tájékoztatók) mellett elektronikus tananyagok is segítik a tanulást, és további segítség, hogy tangyárgyanként „tutorok” kísérik figyelemmel, irányítják a tanulási folyamatot.

Az egyéni vizsgarendnek köszönhetően a vizsgák tömbösíthetőek, így félévente mindössze egyszer kell személyesen megjelenniük a hallgatóknak a főiskolán.

A jelentkezni kívánók bővebb információkat ezen az oldalon találnak.

Kérdések esetén pedig ezen a címen várják leveleiket: felveteli@kodolanyi.hu 


Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat