Színes programok Öreghegyen

Cikk dátuma 2013. augusztus. 15. | Kitekintő
Színes programok Öreghegyen

Idén 22. alkalommal várják a székesfehérváriakat és másokat is augusztus 19-én az Öreghegyi Mulatságokra, augusztus 22-25. között pedig a 14. Aranybulla Művészeti Napokra. Az idei öreghegyi programok tartalmukban és megjelenésükben illeszkednek a 2013-as Szent István Emlékévhez.

„Öreghegy hagyományosan vendégül látja a várost augusztus 19-én, nagyon készülünk erre az eseményre, és igyekszünk a legszínvonalasabb programokkal szórakoztatni a látogatókat. Ügyelünk arra, hogy a gyerekek, a fiatalok, a közép és az idősebb korosztály egyaránt találjon tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. Az idei sztárvendég Demjén Ferenc lesz, és természetesen nem marad el a hagyományos tűzijáték sem. Az Aranybulla Művészeti Napok összművészeti fesztiválnak tekinthető, sokrétű, számos művészeti ágat felvonultató rendezvény lesz idén is.” – nyilatkozta Östör Annamária, öreghegyi önkormányzati képviselő.

22. Öreghegyi Mulatságok programjaira augusztus 19-én, hétfőn 14.30 órától várják az érdeklődőket a Bory-téren. Közönségtoborzó lovaskocsival, a „Furfangos csodadoktorok” című látványos, élőszereplős, óriásbábos előadással, majd a Maya Trio operett-összeállításával kezdődik a rendezvény. Majd felvonulnak a borrendek, és idén először, ám hagyományteremtő szándékkal kihirdetik Öreghegy borát. A köszöntők után az új kenyér megszentelése következik, majd a Főnix Rock’n’Roll SE fergeteges bemutatóját láthatja a nagyédemű. Este hat órakor kezdődik Demjén Ferenc, majd ezután Hevesi Tamás koncertje , később fellép a Fehérvár Hangja nyertese, Lovas Petra és a verseny döntőse, Kelemen Örs. A Fantom együttes utcabálja kilenctől éjfélig tart, amikor tűzijátékkal, majd az Il Silenzioval zárulnak a mulatságok.

14. Aranybulla Művészeti Napok programjait a 2013-as Szent István Emlékévhez kapcsolódva rendezik meg augusztus 22- 25. között az Öreghegyi Közösségi Házban. A rendezvénysorozat 22-én, csütörtökön a Mandel Quartet régizene koncertjével indul, 23-án, pénteken 18.00 órakor nyílik meg a „Szent István Pozsonyban” című nemzetközi kiállítás. A Pozsonyi Műtermek Szabadművészeti Társulásának gyűjteményes tárlatát 2010 óta tizenkét alkalommal mutatták már be a Kárpát-medencében. A kiállításmegnyitót színházi produkciók követik: a Szabad Színház előadásában 24-én, szombaton a „Hétország fejedelmei”, 25-én, vasárnap a „Béla király” című darabot láthatja a közönség. Az utolsó napon 15.00 órától középkori vásárba, István király sokadalmába invitálják a vendégeket, akik lovagi és vitézi bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, családi játékokon vehetnek részt.

Fontos információ, hogy mindkét esemény programjait ingyen látogathatja a közönség.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat