Szerelem a korona idején

Cikk dátuma 2020. május. 14. | Hangoskodó
Szerelem a korona idején

Deák Norbert - televíziós műsorkészítő szak, II. évfolyam

"...a járvány kitörése előtt költöztünk össze"

A koronavírus járvány az elmúlt két hónapban alaposan felforgatta a mindennapjainkat. Az egyetemeken és a közoktatásban bevezették a távoktatást, az emberek egy része home office-ban dolgozik, nem találkozhatunk hozzátartozóinkkal, barátainkkal.  A pandémia kihat az életünk minden területére, így a párkapcsolatokra is.  Tárnyik Lili, a Kodolányi János Egyetem másodéves televíziós műsorkészítő hallgatója és az egykor ugyancsak kodolányis párja, Kralovics Antal a járvány kitörését megelőzően kezdték el tervezni közös életüket. Erről és az elmúlt két hónap viszontagságairól faggattam Lilit.

Hogyan ismerkedtetek meg?

2018-ban miután elvégeztem a gimnáziumot, a Kodolányi János Egyetemet választottam, itt kezdtem el tanulmányaimat. Ennek köszönhetően a gólyatáborban találkoztunk először, ott barátkoztunk össze, és nem sokkal később össze is jöttünk, így már másfél éve alkotunk egy párt.

Közben eltelt másfél év, és már együtt is éltek. Mikor költöztetek össze?

Két hónapja döntöttünk úgy, hogy szeretnénk együtt élni, és még a járvány kitörése előtt összeköltöztünk. A vírus előtt  - mint mindenki más - dolgoztunk hétköznap, így csak este találkoztunk. Ilyenkor általában főztünk vagy filmet néztünk. Hétvégenként természetesen több időnk volt egymásra, sokat jártunk étterembe, moziba, bulizni vagy társasággal beültünk valahova egy jó beszélgetésre.

A korlátozások életbe lépését követően miben változtak meg a mindennapjaitok?

A vírus kirobbanása óta sajnos egyikünk sem dolgozik, ami mindkettőnket nagyon megviselt. Általában egész nap itthon vagyunk, és egy idő után nem nagyon tudunk semmit csinálni, egyrészt hiányzik a napi rutin, amiben a munka is benne van.  A barátainkkal nem találkozhatunk, a mozik, színházak, könyvtárak bezártak, annyi maradt,  hogy lesétálunk, a Duna-partra. Közös programnak számít még, hogy elmegyünk együtt bevásárolni, otthon pedig, sorozatokat nézünk, olvasunk.

Hogy érzed, összegségében közelebb kerültetek a pároddal amióta bevezették a kijárási korlátozást vagy az állandó együttlét megviselte a kapcsolatotokat?

Azt érzem, hogy nagyon belevágtunk a közepébe azzal, hogy pont most költözünk össze. Nonstop együtt vagyunk, ez néha nehéz, de összegségében úgy érzem, hogy megszilárdítja a kapcsolatunkat. Ha ezt kibírtuk, akkor utána minden helyzet nagyon könnyűnek tűnik majd ehhez képest

Ennek fényében mit tanácsolnál azoknak a pároknak, akiknek megromlott a kapcsolata a járvány alatt?

Akiknek azért romlott meg, mert állandóan együtt voltak, azt javasolnám, hogy ha vége ennek az egésznek és  újra szabadon lehet járkálni, akkor utána többet legyenek majd külön. Nagyon fontos az "énidő" , ami nem csak egy divatos hóbort. Ezt az időt önmagadnak szenteled, a lelki békét, a feltöltődést, a pihenést szolgálja. Másfelől az is fontos, hogy a párok külön is eljárkáljanak időnként a barátaikkal, akkor lehetőségük van arra, hogy megérezzék a párjuk hiányát.
Akiknek pedig azért romlott meg a kapcsolatuk, mert nem tudtak együtt lenni eleget, csináljanak minél több izgalmas programot együtt, ha már lehet, ami nyílván nem az otthoni fetrengés – mondja befejezésül Lili.

 

                                                           *******

Hétfőtől hivatalosan csatlakozik Budapest a vidéki városokhoz a kijárási korlátozás eltörlését illetően. Így újra lehetőség nyílik különböző programok szervezésére, ami éppúgy lehet egy állatkerti séta, mint egy jó beszélgetés a barátainkkal a kedvelt vendéglátó egységek teraszán. Természetesen továbbra is figyelnünk kell egymásra, hiszen még nem múlt el teljesen a veszély. Azt azonban talán kijelenthetjük, hogy a nehezén túl vagyunk.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat