Szabadegyetem 2014.

Cikk dátuma 2014. szeptember. 23. | KáVé
Szabadegyetem 2014.

Székesfehérváron és Budapesten is lesznek előadások

A Kodolányi János Főiskola és a Pannon Lapok Társasága a 2014/2015-es tanév I. félévében Székesfehérváron a Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyetem közös programsorozatát indítja el „Társadalmi jól-lét a generációk közötti kapcsolatokban” címmel. Az immár hetedik alkalommal sorra kerülő előadások sorát szeptember 24-én Igari Antal, Fejér megye főépítészének „Székesfehérvár építészete a XX. század első felében” című előadása nyitja. A szabadegyetemi programok minden alkalommal a KJF Irányi Dániel utcai Bory Jenő épületében lesznek szerdánként, a kezdési időpont is mindig délután négy óra.

 

Dr. Bakonyi István, a KJF főiskolai tanára október 1-jén „Fejér megyei irodalmi emlékfal” címmel tartja a második  előadást,  amelyet Dr. Hoffmann Orsolya, a KJF nemzetközi és felnőttképzési rektorhelyettese „Városi kertészkedés” című előadása követ október 15-én.

November 5-én Dr. Vizi László Tamás, a KJF oktatási rektorhelyettese „Napóleon magyar ellenfelei: a magyar nemesség a francia háborúk korában” című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd november 26-án Dr. Baráth Gabriella, a KJF tudományos munkatársa „ A városokról kicsit másként: városhasználat, élhetőség, funkcionalitás” című előadásával fejeződik be az első  félévi programsorozat.

Budapesten ugyancsak szeptember 24-én kezdődik az idei tanév első szemeszterének „Társadalmi jól-lét és  versenyképesség” című szabadegyetemi programsorozata.  

Dr. Remek Éva, a KJF címzetes egyetemi docense „Az Európai Unió globális helyzete: válságok – válságkezelés” című előadása szerdán délután négy órakor kezdődik a Frangepán utcai oktatási központban, mint ahogyan a következő három előadás is.

Október 15-én Dr. N. Kovács Tímea, a KJF főiskolai docense "Ladies and gentlemen, rock'n roll! - A globális média és a populáris kultúra forradalma az 1980-as évektől” című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd november 5-én Dr. Petőcz András, a KJF főiskolai docense „Szamizdat sajtótermékek a rendszerváltás előtt” címmel tart előadást.

A budapesti szabadegyetem idei utolsó előadását Dr.Szűts Zoltán, a KJF főiskolai tanára tartja  „Internetes letöltések: mit ér az, ami megfoghatatlan, avagy mindannyian kalózok vagyunk?” címmel november 26-án.

-vi-

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat