Quimby, Dunaújváros, Sziget

Cikk dátuma 2013. augusztus. 05. | Kitekintő
Quimby, Dunaújváros, Sziget

 

Lassanként feledésbe merül, pedig érdekes momentum a Quimby történetében, hogy Dunaújvárosból indult útnak. Az Október nevű rockzenekar-előd ezer szállal kötődött a Münnich Ferenc Gimnáziumhoz, amely ma Széchenyi István nevét viseli,hiszen ott koptatták az iskolapadot az alapítók.

 

Kiss Tibor, Kiss Endre, Mikuli Ferenc és Varga Livius nemigen gondoltak azon akkoriban, hogy mekkora hírnévre tesznek szert majd évek múltán, egyszerűen csak szerettek és tudtak zenélni. Livius például már a zenei általánosban megalapozta a későbbi sikereket, boldogan énekelt az iskolai kórusban, mellette néptáncolt, kamarazenélt. A gimnáziumi barátok azonban érettségi után szétszéledtek, és csak 1991-ben sikerült újra egymásra találniuk. Fel is támasztották azonnal  a régi-új együttest, amely aztán néhány névválasztási kísérlet után először a Tilos az Á-ban használta a Quimby nevet. Kiss Tibor 2007-ben a következőket nyilatkozta a névválasztásról: „Egyik ismerősünk rendszeresen küldözgetett haza nekünk egy Quimby Comics nevű bostoni szubkulturális újságot. Annak a főszerkesztője volt Birth Quimby. Miért ne legyünk akkor Quimby? Jól hangzott és nem jelentett semmit.”

 

Most regényszerű könyv lát napvilágot a Quimby együttes eltelt huszonkét évéről. A kiadvány a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 6-án kerül először a rajongók kezébe, a Quimby Csodaországban című monstre tízórás programfolyamhoz időzítve.

A Bookline kiadó gondozásában megjelenő könyvben, amelyet Miklya Anna és Dömötör Endre jegyez, részletesen olvashatunk az együttes pályafutásáról, megismerkedhetünk a zenészek életének fontosabb epizódjaival.

-virágh-

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat