PROJEKTZÁRÓ OROSHÁZÁN

Cikk dátuma 2015. december. 01. | KáVé
PROJEKTZÁRÓ  OROSHÁZÁN

Lezárult a „KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén” című nagyszabású uniós projekt Orosházán.

A 2015.03.16. és 2015.11.30. között megvalósult TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005 kódszámú és KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén elnevezésű kutatás-fejlesztési projekt keretében számos olyan szakmai program, rendezvény, tanácsadás, kompetenciafejlesztés, tananyag, illetve informatikai háttérfejlesztés valósult meg a Kodolányi János Főiskola, és ezzel együtt Békés megyében, melyek növelték a főiskola és a megye hírnevét és értékeit.

 

A különböző rendezvények, kutató programok megszervezése, melyek során egy egységes platformrendszerbe és struktúrába szerveződött műhelyfoglalkozásokon, workshopokon és nemzetközi pályázati bróker rendezvényeken vettek részt a meghívottak és osztották meg egymással tudásukat, tapasztalataikat több tudományágban is. A projekt középiskolák bevonásával is tágította célcsoportját, mely rendezvények során az intézményvezetők megismerkedtek a legújabb vezetési módszerekkel, illetve a különböző szervezetfejlesztési technikák hasznosságával.

Ezen kívül a projektben számtalan tanácsadás is megvalósult, melyek főként a Humánerőforrás szolgáltatás fejlesztését és felzárkóztatását, a Kutatási szolgáltatások fejlesztését illetve az Együttműködések fejlesztését célozták meg. A humánerőforrás fejlesztését célzó tanácsadások során főként pályaválasztási, személyiségfejlesztési, karrier és család összehangolását segítő, egyéni munkateljesítmény javítását célzó, és vállalkozóvá válást támogató tanácsadások, illetve ezekhez kapcsolódó tanulmányok, a kutatási szolgáltatások fejlesztése során javarészt innovációs stratégiák, kutatási programok, és szervezetfejlesztési tanulmányok valósultak meg és készültek el.

Négy különböző témakörben zajlottak a képzések, az alábbiak szerint volt vezetőképzés, tudománymenedzser képzés, tudásprojektmenedzser-képzés és nemzetközi kutatási projektasszisztens képzés is.

A XXI. században elengedhetetlen egy kutatás-fejlesztési projekt esetében, az informatikai fejlesztés, illetve a tudásmegosztás. Ennek jegyében jött létre egy csoportmunkát és tudásmegosztást támogató információs rendszer is, amely képes különböző jogosultságok, dokumentumok online kezelésére, feladatok rögzítésére és delegálására. Az informatikai háttérfejlesztések során a főiskola tanulmányi rendszere, a Moodle is fejlesztésre kerül. A projekt megvalósítása során, ahogyan az fentebb is olvasható, számtalan tanulmány és tananyag került fejlesztésre, melyek elérhetőek az éppen ezen célra kialakított Tudásközpont rendszerben is. A kutató és fejlesztő munka sikeres megvalósítása érdekében két darab MTA doktori címmel, illetve ezzel egyenértékű kutató és fejlesztő háttérrel rendelkező kutató is bevonásra került.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat