Prima Díjat kapott Mits Gergely

Cikk dátuma 2018. november. 22. | KáVé
Prima Díjat kapott Mits Gergely

"...a díj valójában nem rólam szól, hanem az ügyről, amely másoknak is fontos"

Tizenharmadik alkalommal adták át a Fejét megyei Prima díjat. A Prima Primissima díj alapítását követően két év múlva, 2005-ben indult útjára a Fejér Megyei Prima Díj. A rangos elismerés legfontosabb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A Magyar Zeneművészet kategória fődíját idén Mits Gergely művésztanár, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanszékvezetője vehette át.

A díjátadó ünnepségen László István, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, majd Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt. A polgármester egyebek mellett elmondta, a díjat azok kaphatják meg, akik az élet különböző területén kiemelkedően tevékenykednek, hiszen a szűkebb pátriánk az ő munkájuknak hangsúlyozottan  köszönheti, hogy fejlődik és közösségként is erősödik.

Magyar Tudomány kategóriában Pukancsik János plasztikai sebész, Magyar Sajtó kategóriában B. Kiss László újságíró vehette át a díjat. A közönségdíjat idén Die­nes Ottó, tanár, író, művész kapta, a Közigazgatási Hivatal különdíját pedig Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke vehette át.

A KJE kitüntetettje, Mits Gergely 2000-ben jazz-basszusgitár előadóművész-tanár szakon végzett a Zeneakadémián. 2002-ben csatlakozott a United zenekarhoz, emellett játszott a magyar zenei élet számos jelentős szereplőjével. 2000-ben, huszonhárom esztendősen alapította meg a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolát, amely hazánk első könnyűzenei szakközépiskolája volt. Hét évig vezette az intézményt, majd 2007-ben a Kodolányi János Egyetemen elindította az előadóművészeti tanszéket, amelynek azóta is tanszékvezetője. Mits Gergő – Vörös Tamással karöltve – az Alba Regia Feszt, a 2014-ben újjáélesztett fehérvári jazzfesztivál főszervezője is.

Mits Gergely a díjátadón a következőket mondta: "Szerintem az élet lényege, hogy legyenek céljaink és álljunk ki bizonyos ügyek mellett. Számomra az egyik legfontosabb ügy a könnyűzene, amit szolgálok. Ennek a díjnak azért örülök és azért vagyok rá végtelenül büszke, mert így a könnyűzene kapott egy újabb elismerést. A Prima Díj valójában nem rólam szól, hanem az ügyről, mely másoknak is fontos. Továbbra is teszem a dolgomat, ez a díj is része annak, hogy a jövőben is sikeres és kitartó legyek."

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat