Pótfelvételi: augusztus 10-ig

Cikk dátuma 2015. július. 27. | KáVé

Nyílt napot is tartanak a KJF-en

Izgalmas az augusztus 10-ig tartó pótfelvételi időszak azoknak a fiataloknak, akiknek első körben nem sikerült bejutniuk a választott felsőoktatási intézménybe. A KJF-en pénteken, július 31-én nyílt napot is tartanak, hogy a most jelentkező fiatalok még egyszer tájékozódhassanak a lehetőségekről. A pótfelvételin kizárólag azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem kerültek be vagy nem is felvételiztek, a jelentkezéseket pedig kizárólag az e-felvételi rendszerében, elektronikusan lehet benyújtani. 

Jó tudni, hogy az egyetemek, főiskolák szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdetnek meg a pótfelvételizőknek, akik mindössze egyetlen intézmény, egyetlen képzésére felvételizhetnek az e-felvételi rendszerében. A jelentkezés határideje augusztus 10. éjfél. Eddig kell befizetni az ötezer forintos eljárási díjat is, és a hitelesítést is el kell intézni.

Azokon a képzéseken, ahová már februárban is lehetett felvételizni a ponthatárok biztosan nem lesznek alacsonyabbak a július 23-án kihirdetetteknél. A többi szakon  a minimumponthatár alá nem mehetnek, ami az alap- és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont.

Várhatóan augusztus 26-án húzzák a pótfelvételis ponthatárokat.


Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat