Partnerségek, gyakorlat, piacképes tudás

Cikk dátuma 2014. december. 17. | KáVé
Partnerségek, gyakorlat, piacképes tudás

Együttműködési megállapodások a PIQ & Lead™ jegyében

Sorra köti a Kodolányi János Főiskola vezetése azokat a stratégiai együttműködési megállapodásokat, amelyek szorosan kapcsolódnak a szeptemberben bevezetett  PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modellhez, illetve annak elvárásaihoz. A Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett módszerben jelentős szerepet kapnak azok a partneri kapcsolatok, amelyek segítik a hallgatók minőségi gyakorlati képzését, hozzájárulnak a piacképes tudás, ismeretek megszerzéséhez.

A hét eleji Rektori Tanácsülésen  Dr. Szabó Péter rektor együttműködési megállapodásokat írt alá Dr. Demeter Zsófiával, a Szent István Király Múzeum igazgatójával, Dr. Csurgai Horváth Józseffel, a székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet  igazgatójával, Domokos Tamással, az Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zártkörűen Működő Részvénytársaság ügyvezető igazgatójával, továbbá megállapodás született Székesfehérvár megye Jogú Város Polgármesteri Hivatalával is,  Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető képviselte a hivatalt a programon.

A Szent István Király Múzeummal az  együttműködés célja, hogy a KJF Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszéke, valamint a múzeum gyakornoki programot dolgozzon ki, valamint közös kutatási és képzési programokat, rendezvényeket valósítson meg, egyrészt saját erőforrásaikra támaszkodva, valamint konzorciális partneri együttműködésben közös pályázati projektek keretében. 

A  Városi Levéltár és Kutatóintézet esetében is a KJF Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszékével történik a jövőbeni együttműködés, ebben az esetben is  a gyakornoki program kapnak hangsúlyt,  de várhatóak  közös kutatási és képzési programok, rendezvények és közös pályázati projektek

Az Echo Nonprofit Networkkel a KJF Szociális Tanulmányok Intézeti Tanszéke dolgozik közösen a jövőben. Itt is fontos szerep jut a gyakornoki programok kialakításának, valamint a közös kutatási és képzési programoknak rendezvényeknek, pályázati projekteknek.  A Tanácsülésen megtudtuk, hogy az együttműködés alapvető célja, hogy a partnerek gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik – a főiskola hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzése és munkaerő-piaci bekapcsolódásának segítése, a vállalati/közszféra szakember-utánpótlása, a főiskola szellemi kapacitásainak vállalati/közszférában, valamint az Echo Nonprofit Network kapacitásainak a felsőoktatásban történő hasznosítása – érdekében együttesen mozgósítsák.

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával megkötött együttműködési megállapodás alapvető céljaként azt fogalmazták meg, hogy a partnerek elméleti és gyakorlati tudásbázisukat és kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik – a KJF hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzése, munkaerőpiaci bekapcsolódásának segítése, a vállalati és közszféra szakember utánpótlása, a partnerek szellemi kapacitásainak kölcsönös hasznosítása – érdekében együtt mozgósítsák. 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat