Orosz nyelven folyt a munka

Cikk dátuma 2015. november. 02. | KáVé
Orosz nyelven folyt a munka

Leendő ukrán újságírók gyakoroltak, tanultak a Kodolányin 

Diákok és tanáraik számára is munkával teli őszi szüneten vagyunk túl, már ami az ukrán diákok kodolányis  szakmai gyakorlatát, illetve itteni tanulmányait illeti. A rivnei Nemzetközi Köz­gazdasági-Humán Egyetemről érkeztek azok a másodéves kommunikáció szakos hallgatók, akik Dr. Győrffy Miklós, Dr. Gyuricza Péter és Dr. Petőcz András óráin mélyítették el elméleti tudásukat, majd a szakmai gyakorlat keretében a Kodolányi főiskola rádió és televízió stúdiójában töltöttek egy napot. Az orosz nyelven beszélő és tanuló ukrajnai hallgatók magyarországi munkáját Molnár Jenő külügyi tanácsadó segítette.

Az Ukrajnából érkezett hallgatók az elméleti órákon az interjú és a riport műfajával foglalkoztak behatóbban, megismerkedtek a magyarországi média jellegzetességeivel, az írott és az elektronikus sajtó napjainkban alkalmazott gyakorlatával.

A rádiós szakmai nap keretében a hírszerkesztést és az interjúkészítést gyakorolták Virágh Ildikó és Doór Zoltán vezetésével. Az elkészített stúdióbeszélgetések arra is jó alkalmat szolgáltak, hogy a tanárok és a hallgatók bepillantást nyerhettek egymás munkájába, életébe. A vendéghallgatókról elmondható, hogy valamennyien konkrét célok mentén haladnak a diploma megszerzése felé. Kialakult elképzelésekkel készülnek a pályakezdés éveire, legtöbbjük az elektronikus médiában tervezi a jövőjét. Elmondásuk szerint erre jó esélyük van, az ukrajnai médiavilág keresletet mutat a szakképzett médiamunkások iránt.

A szakmai nap második részében televíziós gyakorlaton vettek részt az ukrajnai hallgatók, amelynek keretében dr. Orbán Zoltán ismertette meg őket a Kodolányi főiskolán folyó televíziós képzéssel. A tévés gyakorlat érdekessége volt, hogy a bemutató óra munkájában tevékenyen részt vett Váradi Richárd, másodéves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató is.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat