Origo Napok 2015

Cikk dátuma 2015. augusztus. 27. | KáVé
Origo Napok 2015

Tartalmas programok, környezetvédő gólyák

Az Origo Napok szervezői idén is tartalmas programokkal várják a kodolányis gólyákat, ezúttal Csillebércre. A hétfőn kezdődő eseménysorozat keretében az első éves hallgatók tájékozódhatnak a tanuláshoz kapcsolódó tudnivalókról –megismerkedhettek mentortanáraikkal és csoporttársaikkal-, másrészt ízelítőt kapnak a főiskola életéből. Az első évfolyamos nappali tagozatos hallgatókat a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központba várják augusztus 31-től, ahol önkéntességi program is szerepel a palettán; a Normafa környékén vállaltak gallygyűjtést a kodolányisok. 

Mint ismeretes, a XII. kerületben, különösen a Normafánál, katasztrófahelyzet alakult ki  tavaly év végén a példátlan időjárási körülmények miatt. A budai hegyvidéki területek katasztrófájáról így írt akkor Váczi János, a kerület alpolgármestere: „Nagyon durva a helyzet a Normafánál, percenként dőlnek ki a fák, és szakadnak le az átfagyott vastag ágak.” A háromnegyedévvel ezelőtti katasztrófa máig érezteti hatását a parkerdőben, ezt vették figyelembe az Origo Napok programjának szervezői.

Dr. Mócz Dóra főiskolai tanár, a Képzési Kiválósági Központ igazgatója a KV-nak elmondta, a KJF előző tanévben bevezetett képzési modelljének része az Origo-program. A PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modell a 2014. évi Magyar Termék Nagydíj pályázaton elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. A vezérelvet fejezik ki a figyelembe vett szempontok kezdőbetűi: P, mint professzió, I, mint innováció, Q, mint „quality”, azaz minőség és Lead, mint „leadership”, azaz vezetői alkalmasság. A felsőoktatási képzési modellnek köszönhetően a Kodolányin végzettek vezetési- menedzsment ismeretekkel is felvértezve, felkészült munkavállalóként lépnek ki a munkaerőpiacra.  A program erőssége a mentortanári rendszer bevezetése is. A mentortanárok feladata, hogy a hallgatókat a képzés végéig segítsék, karrier-elképzeléseiket akár a kapcsolatrendszerükkel is támogassák.

Dr. Mócz Dóra elmondta továbbá, hogy az Origo Napok programsorozata ötvözi a fontos elvégzendő teendőket a hagyományos gólyatáboros bulizással. A beiratkozáson túl  a gólyák megismerkednek tanáraikal, csoporttársaikkal, ízelítőt kapnak a főiskolás lét hangulatából. Az Origo Napokon kötelező és fakultatív módon választható események egyaránt lesznek. Sorra kerülnek olyan foglalkozások is, amelyek teljesítéséért kreditet kap a hallgató az első félév, illetve a képzés során.

Az első nap meglehetősen "sűrű" programjai között szerepelnek tanszéki tájékoztatók, szakbemutató, szintfelmérés, kompetenciamérés is, valamint rektori és HÖK köszöntő, táborvezetői tájékoztató. ezen a napon kerül sor többek között a beiratkozásra, tantárgyfelvételre is. A   hallgatói kéréseket, véleményeket figyelembe véve a szakmai progamok mellett "bulizós" rendezvények is lesznek szép számban, majd befejezésként a harmadik napon a Frangepán utcában nyelvi szintfelmérőkön vesznek részt a gólyák.

V.I.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat