Nyílt hét a KJF-en

Cikk dátuma 2014. november. 10. | KáVé
Nyílt hét a KJF-en

November 15. a jelentkezési határidő a keresztféléves képzésekre – elkezdődött a nyílt hét a Kodolányin

Tanévenként háromszor van lehetőségük a továbbtanulni vágyóknak arra, hogy főiskolára, egyetemre jelentkezzenek. A szeptemberi kezdéshez februárban és a nyári pótfelvételi időszakban, a keresztféléves februári kezdéshez pedig november közepéig lehet jelentkezni.

„A munka mellett tanu­lni szándékozók gyakran élnek a keresztféléves jelentkezési lehetőséggel, de megfigyelhető, hogy azok, akik az érettségi után csak később jöttek rá, hogy mégis szeretnének továbbtanulni, ugyancsak szép számban megjelennek az őszi felvételi eljárásban. A főiskolák, egyetemek alapszakjain tanulóknál gyakran előfordul, hogy csúsznak egy félévet az államvizsgával, így a januárban diplomát szerző alapszakosok is a jelentkezők között vannak. Természetesen az eredetileg keresztféléves alapképzésűek közül is sokan jelentkeznek novemberben, hiszen a januári államvizsga után februárban már a választott mesterképzési szakon folytathatják a felsőfokú tanulmányaikat” – mondta el a KV-nak Dr. Szabó Péter rektor.

A jelentkezők döntését szeretné megkönnyíteni a Kodolányi főiskola a nyílt hét lehetőségével, amelynek keretében a felvételizők betekintést nyerhetnek az intézmény életébe november 10-15. között Budapesten és Székesfehérváron egyaránt. A pályaválasztás előtt álló diákok különböző programokon vehetnek részt és tanórákat is látogathatnak egy héten keresztül.

A KJF-en folyó képzéseknek megfelelően valamennyi szak órai munkájába becsatlakozhatnak a nyílt napra érkező, továbbtanulást latolgató vendégdiákok, a bölcsészet, a gazdálkodás és a társadalomtudomány területén egyaránt ízelítőt kaphatnak. 

A nyílt hét változatos programját úgy alakította ki a Kodolányi János Főiskola, hogy mindenki megtalálja számára azokat a tanórákat, amelyek segíthetik a pályaorientációban.
A tanórákba és programokba reggeltől estig be lehet csatlakozni, a részvételről pedig igazolást állít ki az intézmény.

A részletes programról, a szabadon látogatható tanórák rendjéről ezen a webcímen lehet bővebben tájékozódni: www.felveteli.kodolanyi.hu/nyilt_het

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat