Megalakult a Kodolányi Sportiroda

Cikk dátuma 2014. szeptember. 24. | KáVé
Megalakult a Kodolányi Sportiroda

Cél a sportoló hallgatók számának növelése

Egy felsőoktatási intézmény életében fontos szerepet játszik a sportélet, hiszen minőségi tartalommal egészítheti ki a fiatalok szabadidős tevékenységét. A Kodolányi János Főiskolán kiemelt szerepet játszik a választható szabadidősport tevékenységek köre, ezt a törekvést segíti a jövőben az új tanévben megalakult sportiroda is.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiemelt célként nevezte meg az intézményi sportolási lehetőségek biztosítása területén – a nemzeti felsőoktatási törvényben foglaltak megvalósulása érdekében – a felsőoktatási sportiroda-hálózat létrehozását és a sportszervezés fejlesztését, valamint a tehetséges élsportolók számára – a sporttörvényben megfogalmazott elvárás szerint – a kettős életpálya modell, a mentorrendszer kialakítását.

A KJF-en megalakult sportiroda létrehozásához a MEFS félmillió forintos támogatást nyújtott.

Kass László és Butor Klára, az iroda vezetői részletesen tájékoztatták a KV-t a jövőbeli feladataikról. Legfontosabb feladat az intézményen belül zajló, sporttevékenységhez kapcsolódó információk, tevékenységek koordinálása, valamint a szabadidősport-szervezés és a sport tehetséggondozás (mentorprogram) erősítése. A sportiroda együttműködik az intézményvezetéssel, a HÖK-kel, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel, sportági szakszövetségekkel és a közoktatási intézményekkel.

Kass László kiemelte, hogy az iroda összegyűjti az intézmény sportéletéhez kötődő információkat, és ezeket különböző kommunikációs csatornákon rendszeresen eljuttatja a hallgatókhoz. A szervezési feladatok ellátásával, a szolgáltatásfejlesztés során bevezetett új sportszolgáltatások és mintaprogramok kínálatával biztosítja a szélesebb körű sportolási lehetőséget. A főiskolán található sporttevékenységekhez igyekeznek jelentős számú hallgatót megnyerni, emelve ezzel a sportoló hallgatók számát. „Mindehhez jól illeszkedik, hogy az idei tanévtől a szabadon, illetve a kötelezően választható tantárgyak között szerepel a testnevelés valamennyi elsőéves hallgató számára. Öt féléven keresztül sportolhatnak az új rendszeren belül a kodolányisok, ebben a félévben labdarúgás, kondicionálás, evezés, aerobic és jazz tánc szerepel a kínálatban. Október 9-től a kínai Gary Du asztalitenisz tréner óráira is lehet jelentkezni a sportirodában” – tette hozzá Butor Klára.

-virágh-

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat