Második album és adrenalinsokk

Cikk dátuma 2020. november. 05. | Hangoskodó
Második album és adrenalinsokk

Berki Doren - kommunikáció- és médiatudomány szak I. évfolyam

Interjú a Carson Coma énekes-gitárosával


A Carson Coma fiúbanda 2018-ban robbant be a köztudatba a ,,Kikeltető” tehetségkutató felfedezettjeként. Azóta Magyar Klipszemle és Fonogram díjat is nyertek, mindemellett számos hazai fesztiválon és budapesti klubokban is hallhattuk már őket. Az életvidám és fiatalságot hirdető csapat második albumát, a ,,Lesz ami lesz” -t, október 24-én és 25-én mutatták be a nagyközönségnek. A lemez egyik dalából klip is készült. Többek között erről is  beszéltünk a Carson Coma énekes-gitárosával, Fekete Giorgio-val.

 

Melyik a kedvenc Carson Coma számod? Miért? 

Nagyon nehéz erre válaszolni, mert a saját munkájával mindig különösen kritikus az ember. Ezért mondom a Truman Show-t, ugyanis azt teljesen Barni írta, és szerintem nagyon jó dal.

Honnan jött a 60-as évek szeretete?

Mindig is vonzott a korszak zenei és öltözködési stílusa, de nincs egy konkrét ‘első élményem’ vele.

A Freddie Mercury stílus a megjelenésben véletlen vagy direkt alakult ki nálad?

Ha a bajuszra gondolsz, az úgy jött, hogy egyszer, amikor még együtt éltünk Bálinttal, poénból meghagytam borotválkozás után, ő meg bíztatott, hogy tartsam meg. Különösen mókás, hogy ez néhány hónappal a Queen-film megjelenése előtt történt.

Mi a csapat jövőbeli legnagyobb célja?

A lehető legtöbb magyar városban saját koncertet adni.

Ha nem zenéléssel, akkor mivel foglalkoznál?

Biztos, hogy egy olasz étteremben lennék pincér... Mekkora mázli, hogy zenélek!

Az újonnan megjelent klipetek a Hobbihajótörött. Ki/mi adta az ihletet a dalhoz?

A dal alapkoncepciója egy viszonylag uncsi egyetemi órán jutott eszembe, mikor feltettem magamnak a kérdést, hogy “miért csinálod ezt magaddal, haver?”

Melyik sikeretekre vagy a legbüszkébb? 

Leginkább arra, hogy ennyi idő után is ugyanúgy élvezzük egymás társaságát, sőt, lehet még jobban. Na, meg a 2019. szeptemberi, Budapest Parkos koncertünkre a 30Y előzenekaraként. Az elképesztő volt! De rengeteg mást is mondhatnék, nagyon élvezem az egészet.

Ki az a zenész, akit nagyon tisztelsz?

Ez gyakran változik, mostanában például az izgat, hogy hogyan lehet király, háttérbe illő zenét írni. Ebben például Sufjan Stevens munkássága elképesztően jó.

Mit javasolnál zenészi ambíciójú fiataloknak? Van -e olyan tipp, amit jó lett volna, ha előre elmond valaki a pályakezdésetek legelején?

Az, hogy haverokkal kezdjen el zenélni, az sem baj, ha nem nagyon tudnak zenélni. Közepes szinten megtanulni a hangszereden játszani pár év, a barátság viszont sokkal nehezebb kérdés.

A dalszerzés nálatok, hogyan működik? Először a dallam van meg aztán a szöveg vagy épp fordítva? Ki /kik nálatok a fő zeneszerzők?

A dalok legnagyobb részét Barni és/vagy én írjuk meg egyszál gitárra, egyszál zongorára, aztán Bálint „megszakérti”, és mindenki beleteszi a saját alkotói mivoltját. Nálam általában először lesz dallam, majd utána szöveg.

Milyen érzés, amikor a színpadra lépsz, mindig komfortosan érezted magad a közönség előtt? Van-e felejthetetlen koncertélményed?

Amikor a színpadra lépek, mindig óriási adrenalinsokkot élek át. Ahogyan a legtöbben, én is imádok koncertezni, kicsit olyan, mint végre játszani a meccsen egyhétnyi edzés után. Szeretem azt, amikor a közönség is részese a koncertnek, és ettől a párbeszédtől minden koncert egyedi és felejthetetlen.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat