Kocsma kvíz Székesfehérváron

Cikk dátuma 2020. február. 28. | Hangoskodó
Kocsma kvíz Székesfehérváron

Lantos Eszter - televíziós műsorkészítő szak, I. évfolyam

Vetélkedtek, buliztak és felültek az óriáskerékre

 

Idén is megrendezték Székesfehérváron a Kocsma kvízt, amit a Hallgatói Tanács rendezett meg. Ehhez a városi szervezethez három fehérvári felsőoktatási intézmény tartozik: a Kodolányi János Egyetem, a Corvinus Egyetem fehérvári campusa és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az idei eseményen részt vett néhány hallgató a veszprémi Pannon Egyetemről is.

Hetven egyetemista  jelentkezett a programra, akik csapatokba rendeződve mérték össze felkészültségüket. A kvíz hét feladatból állt, ám a feladatok számos kérdést tartalmaztak. A csapatok teljesítménye és a rendezvény hangulata jól mutatta a székesfehérvári felsőoktatási intézményekben  tanuló hallgatók összetartását, s ezt a kiváló közösséget építették tovább azzal is,  hogy a kvíz után egy bulival ünnepelték meg a versenyt.

 A harmadik és a második helyezett csapat hat-hat belépőt kapott a székesfehérvári óriáskerékre. A második helyezettek ezen felül hat színházjegyet is kaptak a Vörösmarty Színház egy balett előadására. Az első helyezett csapat hat tagja is ingyen ülhet fel a Zichy ligetben felállított óriáskerékre, és hat mozijegy mellé egy üveg whiskyt is kaptak. Mindemellett valamennyi versenyzőnek jutott egy kör fütyülős és egy-egy ingyen mozijegy a székesfehérvári Barátság moziba. Két kodolányis csapat indult, nagy küzdelmek után sajnos nem értek el helyezést, de nagyon jól érezték magukat.

Kecskés Tamás, a Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Oktatási Központjának emberi erőforrás szakos hallgatója a KV-nak azt mondta: ,, Ez volt harmadik kocsma kvíz, amelynek az előkészítésében, szervezésében részt vettem. Úgy érzem,  összességében ismét egy nagyon jó programot rendeztünk merg. Sikerült eltalálni a feladatok nehézségi fokát, sikerült nagyon jó nyereményeket kiosztanunk. Annak ellenére, hogy volt egy-két baki a megvalósításban, jó hangulatban telt az egész esemény. Sajnos létszámban nem tudunk növekedni, már így is teljesen kihasználjuk a helyszínt. Ami újdonság volt még, hogy idén két kodolányis hallgató volt az esemény műsorvezetője: Demeter Tamás és Wachter Luca. Dicséret illeti őket; kiváló munkát végeztek.”

Balogh Rita, Pannon Egyetem hallgatója is jól érezte magát a székesfehérvári programon: ,,Jó volt a hangulat, kiváló volt a helyszín. Új ismeretségeket tudtunk kötni, mert a társaság nagyon nyitott volt. Remek volt a zene is, nem üresedett ki a tánctér teljesen egy kis időre sem.”

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat