KJF - Fehérvár Médiacentrum - partnerség

Cikk dátuma 2015. március. 19. | KáVé
KJF - Fehérvár Médiacentrum - partnerség

Van hagyománya a két fehérvári intézmény együttműködésének

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Kodolányi János Főiskola és a Fehérvár Médiacentrum Kft., annak érdekében, hogy a főiskola hallgatói kiváló gyakorlati helyen szerezzenek a munkaerőpiacon is hasznosítható tapasztalatokat.

 

Az elmúlt időszakban számos székesfehérvári intézménnyel alakított ki a Kodolányi János Főiskola szoros köteléket, annak érdekében, hogy a partnerségek segítsék a hallgatók minőségi gyakorlati képzését, hozzájáruljanak a piacképes tudás, ismeretek megszerzéséhez. A Szent István Király Múzeummal, a Városi Levéltár és Kutatóintézettel, az Echo Nonprofit Networkkel, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával és az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel kötött stratégiai együttműködési megállapodások mind-mind a szeptemberben bevezetett PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modell jegyében születtek.

Az európai ”Minőség-Innováció 2014 díj” és a Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett módszer további előnyeit élvezhetik a jövőben a főiskola kommunikáció-és médiatudomány szakos és andragógus hallgatói a Fehérvár Médiacentrummal kötött megállapodásnak köszönhetően. Az együttműködés fő célja, hogy a főiskola Kulturális, Kommunikáció- és Médiatudományi Intézete valamint a Médiacentrum közös képzési és kutatási programokban, közös rendezvények szervezésében vegyen részt. A saját rádiót, nyomtatott és online újságot, illetve televíziót működtető Médiacentrum gyakorlati helyként fogadja a kodolányis hallgatókat, továbbá bekapcsolódik a főiskola tehetséggondozó programjaiba, segítve a Tudományos Diákköri Konferenciákon résztvevőket és a szakdolgozókat.

A partnerség keretében a Kodolányi János Főiskola kutatások lebonyolításával és tudományos tevékenységgel támogatja a Médiacentrum munkáját. A Kodolányi János Főiskola és Fehérvár Médiacentrum kapcsolata nem újkeletű, hiszen közel két évtizedig a főiskola működtette a helyi közszolgálati rádióadót, a Vörösmarty Rádiót, amelyet 2012 nyarán vett át a Fehérvár Médiacentrum.

„Örömteli, hogy díjnyertes intenzív képzési és gyakorlati programunkhoz kötődő kapcsolataink sorát, olyan partnerrel sikerült bővítenünk, amely szakmailag igen erős szellemi műhely. Hallgatóink egy helyen kóstolhatnak bele az újságírás, a televíziózás és a rádiózás világába, így szerezve rendkívül értékes tapasztalatokat karrierjükhöz – mondta el Dr. Szabó Péter. A főiskola rektora reményét fejezte ki, hogy ez az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy újra legyen Székesfehérváron kommunikáció szakos képzés.

A Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy van hagyománya az együttműködésnek, a gyakornokképzésnek a Kodolányi János Főiskola és a Fehérvár Médiacentrum Kft. között. Mióta a cég nem csak a Fehérvár Televíziót üzemelteti, hanem mint médiacentrum működik, azóta komplex képzési terepe lehet a kommunikáció szakos hallgatóknak. Hagymásy András elmondta: „A most aláírt megállapodás értelmében a hallgatók négy médiafelületen szerezhetnek gyakorlatot, elmélyítve azt az elméleti tudást, amit a főiskolai tanulmányaik során szereznek meg.”

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat