Imprint party és egyéb finomságok

Cikk dátuma 2019. december. 17. | Mozaik
Imprint party és egyéb finomságok

Anna Zhang

Kéznyomok a falon és gasztronómia

 

Hagyománynak számít a Kodolányi János Egyetemen a nemzetközi programok szervezése. A KJE Nemzetközi Tanszéke ezúttal Erasmus napot szervezett november végén, ahol számos érdekes esemény zajlott:  előadásokon vehettek részt a külföldi hallgatók, immár hagyományosan sor került az „imprint partyra”, végül pedig kulturális és gasztronómiai programok voltak.

A KJE Erasmus-koordinátorai és az Erasmus-hallgatók előadásokat tartottak, amelyek keretében a külföldi hallgatók bemutatták a saját országukat, beszéltek hazájuk kultúrájáról, történelméről és mindezt videókkal és fotókkal színesítették.

A Nemzetközi Gasztronómia tanfolyam hallgatók speciális, otthoni ételeket készítettek. A különleges ételeket Anel Khassenova (Kazahsztán), Daria Rogozina (Oroszország), Nataliia Osypchuk (Ukrajna), Metehan Korkmaz (Törökország), Özcan Ramazan (Törökország) és Berkay Buyuk (Törökország) készítették, majd természetesen felkínálták a finom falatokat társaiknak.  

Horváti Éva, a nemzetközi kapcsolatok iroda igazgatója és Dr.Hoffmann Orsolya nemzetközi rektorhelyettes  is bemutatták főzőtudományukat, ezúttal a hagyományos magyar konyha ételeit készítették el.

Jók voltak a programok, dicsérendő a szervezők munkája és szándéka, ám azt is jó volt látni, hogy az Erasmus-os hallgatók mennyire nyitottak társaikkal szemben. Nem elképzelhetetlen, hogy a Kodolányin töltött tanulmányi idő alatt akár életre szóló barátságok köttetnek az egyetemen tanuló fiatalok között.

 

Wednesday, 20th November, the International department of KJU has organised the annual Erasmus day, where a range of activities occurred, including: workshops, presentations, imprint and ultimately, a cultural feast.

Our Erasmus coordinators and students held workshops and presentations, where all students of KJU (Hungarians and internationals) were welcomed. Students introduced their own countries, explaining cultures, history and demonstrating through videos and pictures.

The international food stall was prepared by students who follow the course: “Present Trends of Local (Hungary) and International Gastronomy”. The Students are (in alphabetical order): Anel Khassenova (Kazakhstan), Daria Rogozina (Russia), Nataliia Osypchuk (Ukraine), Metehan Korkmaz (Turkey), Özcan Ramazan (Turkey), and Berkay Buyuk (Turkey).  Of course, Ms. Eva Horvati and Ms. Orsolya Hoffmann also showed a part of traditional Hungarian cuisine through their delicious bread spreads.

We would like to thank everyone again who participated and added colour to this day!

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat