Fotókiállítást szervezett a KAG

Cikk dátuma 2014. november. 29. | KáVé
Fotókiállítást szervezett a KAG

Mágó Armand: A világ Virágh Ildikó szemével

/ A szerző a Metropol szerkesztője, a Kodolányi János Főiskola egykori hallgatója/

A Kodolányisok Világa portál főszerkesztőjének, Virágh Ildikónak nyílt fotókiállítása a KJF Budapesti Oktatási Központjában. A tárlatot Dr. Tarbay Gabriella nyitotta meg, külön érdekesség, hogy a kiállítás „portré szekciójában” a róla készült képet is megtekinthetjük.

A Tarbay Gabriella tanárnő által életre hívott Kodolányi Art Gallery /KAG/ immár negyedik alkalommal szervez kiállítást.  A most megnyílt tárlat több szempontból is különleges. Egyfelől lehetőség képekben bemutatni a főiskola életét, eseményeit, és az ott dolgozók mindennapjait. Ugyanakkor Virágh Ildikó életében is mérföldkő az esemény, hiszen az élete első fotókiállításáról van szó. A főiskolán hosszú évek óta tanárként is dolgozó szakember több mint harminc éve újságíró, az egykori Vörösmarty Rádió főszerkesztőjeként tizenhét évig azon munkálkodott, hogy egy mindenki által elismert médium vezetőjeként segítse a fiatal tehetségeket a későbbi boldogulásban. Sikerrel.

Hitvallása, hogy az újságíró szakmát holtáig tanulja az ember, ezért úgy döntött, hogy fotósként is kipróbálja magát. A médiamunkások és a hallgatók pedig joggal irigykedhetnek rá, hiszen mára kiderült, amibe ő belekezd, az sikerre van ítélve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az újonnan megnyílt kiállítás, melyen a lenyűgöző sajtófotók között találunk többet is, amelyek a nyomtatott sajtóban is megjelentek. Személyes kedvencem a Bakonyi Istvánról készült felvétel, amelyről szerintem titkon tanár úr is tudja, hogy élete egyik legjobb portréja.

A tanárnő egyébként nem hazudtolta meg önmagát a megnyitón. A sürgés-forgás mellett, mindenkihez volt pár kedves szava, köszöntőjében pedig éppen csak arról feledkezett meg, hogy tárlat valójában az ő sikere, nem pedig másoké. Aki ismeri, ezen persze nem lepődött meg, és azt sem furcsállta, hogy a megnyitót követően Ildikó már fényképezőgéppel a nyakában azon munkálkodott, hogy újabb képeket készítsen, mondjuk egy következő kiállításához. Mert abban biztosak lehetünk, hogy ott lesz minden fontos eseményen - és hacsak nem hagyja el a memóriakártyáját -, akkor sok helyen találkozhatunk még a fotóival.

A kiállítást a Kodolányi János Főiskola elsőéves andragógia- és kommunikáció szakos hallgatói szervezték Boka Máté és Sipos Attila projektvezetők segítségével.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat