Folkmanushowk a KJF képviseletében

Cikk dátuma 2014. július. 14. | KáVé
Folkmanushowk a KJF képviseletében

A legjobb férfitáncosok díját hozták el a Nyitrai Egyetemi NéptáncFesztiválról

 

A Folkmanushowk nevű fiúcsapat képviselte a Kodolányi főiskolát a Nyitrai Egyetemi Néptánc csoportok múlt heti megmérettetésén. A versenyen tizenhét táncegyüttes vett részt, főleg hazaiak, de a magyarok mellett cseh, olasz és orosz csoportok is neveztek.

A Folkmanushowk nevű formációt 2010-ben hívták életre a csoport tagjai, akik akkoriban valamennyien gimnazisták voltak, ám a tanulmányaik mellett gyerekkoruktól táncoltak az Alba Regia  és a Kodolányi János Főiskola néptánc csoportjaiban.

A csapat tagjai általában saját maguk állítják össze koreográfiáikat és készülnek fel a fellépéseikre. Műsorukban az autentikus néptánc elemei keverednek a showtánccal, a gyakran akrobatikus ügyességet igénylő legényesek a modern megoldásokkal.

A Folkmanushowk-nak az elmúlt négy évben számos fellépése volt, és rendszeresen vesznek részt különböző rangos versenyeken is. A díjak, az elismerések további eredmények elérésére sarkallják a csapatot, bár számukra az igazi motiváció a tánc szeretete.

A hat fiú nemcsak rajongója a magyar néptáncnak, hanem jó barátok is, így számukra a néptánc nemcsak kemény munka, hanem egyben közös szórakozás. Úgy fest egyébként, hogy az alakulás óta eltelt esztendők a sikerek mellett „kijelölték” a fiúk további útját is, ma már világosan látszik, hogy valamennyien elkötelezték magukat a tánccal.

Jelenleg mind a hatan - Kele Kristóf, Kovács Márk, Östör Ákos, Sáfrán Balázs, Sipos Dániel és Szabó Zsombor - a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. Sipos Dani egyébként a KJF-en is tanul ezzel párhuzamosan, szeptembertől harmadéves lesz az andragógia művelődés szervező szakon.

A Folkmanushowk nem aprózták el a múlt heti megmérettetést sem, a Nyitrai Egyetemi Néptánc Fesztiválról a legjobb férfi táncosok díjával érkeztek haza. Végezetül egy kis ízelítő a fiúk színvonalas előadásából:

https://www.youtube.com/watch?v=dUPN_-7V_SM

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat