Finisben az egyetemi felvételi időszak

Cikk dátuma 2020. február. 10. | Hangoskodó
Finisben az egyetemi felvételi időszak


Schuller Vivien - Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár

"...úgy éreztem, hogy hazatértem"

Kissé kétségbeesetten érkeztem a Kodolányi nyílt napjára február 8-án. A felvételi időszak utolsó hetében még nem döntöttem el, hova jelentkezzek, s mivel a Kodolányi János Egyetemet sokan ajánlották, úgy határoztam, megnézem, mit ajánlanak a jelentkezőknek. Izgatottan léptem az épületbe, ahol a földszinten felsőbb éves hallgatók fogadtak és kedvesen eligazítottak. 

Miközben felmentem a negyedik emeletre, volt időm körbenézni az iskolában, és felmérni az itteni sportolási lehetőségeket, hogy a jövőben ne legyen ennyire megerőltető a lépcsőzés.

A központi bemutatót Dr. Kovács László rektorhelyettes tartotta a nagyelőadóban. Részletes tájékoztatást kaptunk a választható tizenkét alapszakról, a három felsőfokú szakképzésről, az Erasmus-lehetőségekről és az egyetemi életről. Körbenézve a teremben mindenhol ugyanazt láttam az arcokon: érdeklődést, csodálkozást, tetszést.

Ezek után szaktájékoztatókra mentünk, ahol két csoportra osztottak bennünket. A kommunikáció-és médiatudomány szakról már egészen kislány korom óta tudtam, hogy a jövőmet fogja jelenteni. Az egyetem harmadik emeletén bemehettünk a tévéstúdióba, ahol megtekinthettük a hallgatók által készített rövidfilmeket. A kommunikáció- és médiatudomány alapszakos és a televíziós műsorkészítő szakos diákok lazán, de mégis komolyan beszéltek a filmkészítés fortélyairól. Elmondták, milyen sokat tanultak a tévézésről, filmezésről, rádiózásról az elmúlt félévben. Ezután a rádióstúdióba mentünk. Ez különösen érdekelt, mert a középiskolai éveim alatt elkezdtem rádiózni, jelenleg is egy közösségi rádiónál dolgozom Székesfehérváron. Amint beléptem a kodolányis stúdióba, úgy éreztem, hogy hazatértem. Ettől a perctől kezdve biztosan tudom, hogy itt szeretnék szeptembertől tanulni. Az csak a ráadás volt, hogy az itt tanuló diákok készségesen bevezettek minden érdeklődőt a rádiózás rejtelmeibe. A nyílt napon részt vevők kipróbálhatták magukat a mikrofonok mögött. Nagyszerű volt, élményekkel, tervekkel távoztam, s azzal a biztos elhatározással, hogy a Kodolányi médiaszakos hallgatója akarok lenni.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat