Februárban indul a KJF és a BÁV közös, hiánypótló képzése

Cikk dátuma 2016. január. 13. | KáVé
Februárban indul a KJF és a BÁV közös, hiánypótló képzése

Magyarországon először: műkereskedelmi-művészeti menedzser diploma

Műkereskedelmi-művészeti menedzser felsőfokú szakképzést indít keresztféléves rendszerben, februári kezdéssel a Kodolányi János Főiskola, ezzel Magyarországon először indul felsőfokú végzettséget adó képzés a műkincskereskedelem területén. 

A főiskolán többéves előkészítés előzte meg a kuriózumnak számító, három féléves felsőfokú képzést: Dr. Tarbay Gabriella vezetésével az andragógia szakos hallgatók műkereskedelemmel kapcsolatos ismereteket tanulhatnak évek óta. A specializáció gyorsan népszerűvé vált a diákok körében, így a következő lépés az volt, hogy 2014 márciusában együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi főiskola a BÁV Zrt-vel. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy a műkereskedelem specializációs hallgatók gyakorlatban is megismerkedhessenek a műkereskedelem világával.

Fontos megjegyezni, hogy a BÁV a legnagyobb hazai aukciós ház, és a csaknem kétszázötven éves, kezdettől fogva magyar tulajdonban lévő cég meghatározó tényező a műkereskedelemben. Csaknem mindennel foglalkozik, ami a műkereskedelem területére kiterjed; festmény, bútor, szőnyeg, ékszerek, órák, különböző műtárgyak, minden, amit nagy érdeklődés övez.

Dr. Hoffmann Orsolya a KJF felnőttképzési- és nemzetközi rektor-helyettese többek között elmondta, a hallgatók tanulmányaik során megismerik az egyes művészeti ágak kiemelkedő alkotóit, mestereit, a műkereskedelemhez kapcsolódó jogszabályokat, a menedzsment műkereskedelemben elfoglalt helyét, szerepét, jártasságra tesznek szert brendek, márkák, arculatok építésében, tervezésében; megtanulják projektként kezelni az aukciós tevékenységet, a kiállítás rendezést. A marketing és médiaismeret ugyancsak fontos szerepet kap a képzésben.

Koncz Erika a BÁV Zrt. kommunikációs és ügyfélkapcsolati vezetője kiemelte, hogy a képzés során olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre tesznek szert a hallgatók, amely a műkereskedelem bármely területén alkalmassá teszi őket középvezetői, menedzseri munkakör ellátására.

Az elméleti tudás megszerzése mellett óriási hangsúlyt kap a gyakorlat, amelyhez cégük biztosítja a feltételeket.

A végzett hallgatók műkereskedelmi pr és műkereskedelmi marketingtervezés, aukciósmenedzsment és művészeti menedzsment területén végezhetnek feladatokat, alkalmasak lesznek a műkereskedelmi piacra kerülő értékek felismerésére és azok sikeres eladására, a gyűjtői és befektetői igények felmérésére, a működéshez szükséges körülmények megteremtésére, arculat kialakítására, média megjelenések megtervezésére, az aukciós események kreatív koncepciójának kidolgozására.

 

A szakirányú továbbképzés színvonalát olyan oktatók biztosítják, mint Kiss Erika PhD, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Tárának művészettörténésze, Pásztor Emese PhD művészettörténész, az Iparművészeti Múzeum Textilosztály vezetője, Horváth Hilda PhD művészettörténész, az Iparművészeti Múzeum Adattár vezetője, Buzinkay Péter PhD, a Forster Központ Műtárgyfelügyeleti Iroda vezetője, Gimesy Péter filozófus-művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa és Koncz Erika címzetes főiskolai docens, a BÁV Zrt. kommunikációs és ügyfélkapcsolati vezetője.

A levelező tagozatú képzésre bármely képzési területen szerzett alapfokozattal (BA, BSC), mester fokozattal (MA), valamint főiskolai /egyetemi végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek.

Azok jelentkezését is várják, akik a megjelölt feltételeknek megfelelnek, az ott felsorolt szakok egyikén sikeres záróvizsgát tettek, oklevelük kiállítása folyamatban van, s ezt igazolni is tudják.

A képzés Budapesten a KJF Frangepán utcai oktatási központjában, valamint a BÁV Aukciósházban lesz szombatonként.

Minderről bővebb felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a (22) 543-475, (22) 543-391 telefonszámon és a felnottkepzes@kodolanyi.hu e-mail címen.

V.I.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat