Európai Innovációs Díjat kapott a KJF

Cikk dátuma 2015. január. 19. | KáVé
Európai Innovációs Díjat kapott a KJF

Újabb elismerés a PIQ&Lead Felsőoktatási Képzési Modellnek

A „Minőség Innováció” pályázat finn Koordinációs Bizottsága Budapestet kérte fel a 2014. évi nemzetközi díjak átadásának színhelyéül Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett. A rangos eseményt január 19-én rendezték meg a Hotel Gellértben, ahol a díjátadó ünnepséghez kapcsolódóan szakmai konferenciát is tartottak a minőségorientált innovációról.

A nemzetközi zsűri döntése alapján két magyar innováció is bekerült a tizennyolc nyertes pályamű közé. A Kodolányi János Főiskola PIQ&Lead Felsőoktatási Képzési Modellje az egyik díjazott, a szeptemberben bevezetett, Magyar Termék Nagydíjjal is elismert új képzési modell így újabb rangos elismerést kapott. Az üzleti modellből vett módszerekkel és technikákkal integrálja a tantervi programot és a személyes kompetenciák, készségek rendszerét, javítva így a felsőoktatás hatékonyságát – emelték ki a budapesti díjátadó ünnepségen.

A modell meghatározó elemei nem a mindenkori oktatáspolitikai-,  jogi- és érdekszempontokból, hanem a korszerű felsőoktatási módszerekből és elméletekből következnek. A hallgatók szakjuktól függetlenül belehallgathatnak más képzésekbe is, ezáltal más, speciális ismereteket is megszerezhetnek. A munkaerőpiacon azonnal forintra váltható gyakorlati tudás megszerzését egyrészt a főiskola szakmai oktatótermei, stúdiói biztosítják, másrészt azok a partnereink – közintézmények, médiumok, cégek -, akikkel megállapodást kötöttünk. A PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modellnek köszönhetően egyébként a Kodolányin végzettek vezetési- menedzsment ismeretekkel is felvértezve, felkészült munkavállalóként lépnek ki a munkaerőpiacra.  A program erőssége továbbá, hogy a Főiskola bevezette a karriertanácsadói mentori rendszert. A mentortanárok feladata, hogy a főiskolánkra érkező hallgatókat a képzés végéig segítsék, karrier-elképzeléseiket akár a kapcsolatrendszerükkel is támogassák.

A finn államelnök által 2006-ban alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra 2014-ben nyolc országból több mint százötven pályázat érkezett, köztük tizenkettő Magyarországról. A pályázatra a részvételre meghívott Csehországból, Észtországból, Finnországból, Izraelből, Kazahsztánból, Lettországból, Magyarországról és Svédországból érkeztek a pályázatok.

A technológiai fejlődés motorját nem pénzben, hanem innovációban érdemes mérni, mivel minden, ami civilizációs értéket teremt a világban, kíváncsiságból, emberi gondolatból, alkotásvágyból született - üzente Áder János köztársasági elnök a hétfőn Budapesten megrendezett Minőség Innováció 2014 díjátadó díjazottainak és vendégeinek a rendezvényen felolvasott levelében.

Molnár Pál, a rendezvényt szervező Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke hangsúlyozta: a pályázat során nem "egyszerű" innovációkat díjaznak, nemcsak a belső, üzemi folyamatok fejlesztésére irányuló ötleteket keresnek, a zsűri tagjai a termék egészét nézik, az újítás környezeti, társadalmi dimenzióját is értékelik.
A fejlett országokban felismerték azt, hogy újítás, innováció nélkül nincs versenyképes gazdaság, ipar – mondta el Molnár Pál.

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat