Erasmus-Party Székesfehérváron

Cikk dátuma 2014. november. 18. | KáVé
Erasmus-Party Székesfehérváron

Színes kéznyomok és nemzetközi szerelmek

Ezúttal a KJF Székesfehérvári Oktatási Központja adott otthont az immár hagyományos Erasmus Party-nak, amelyen a főiskolán tanuló külföldi diákok vettek részt. A méltán nemzetközinek nevezhető diákrendezvényen tizennyolc náció képviseltette magát, köztük olasz, spanyol, orosz, német, holland, kazah, kínai és mexikói  hallgatók, akik a tudás mellett barátokat is szereznek magyarországi tanulmányuk ideje alatt. 

A főiskola Csitáry épületében kezdődött el a nemzetközi program, ahol a kodolányis külföldi hallgatók színes kéznyomatai és aláírásai kerültek fel a fehér falra, hogy megőrizzék az itt töltött évek emlékét. A  piros, kék, zöld, sárga kéznyomok vizuális élménye, az ugyancsak színes aláírások, amelyek évek múlva is a hallgatókat idézik, valamennyiünkben erősítik a „majd egyszer még találkozunk” érzését.

A party keretében azonban nem csak kéznyomatokat készítettek a hallgatók, hanem jót „buliztak” a nemzetköziség jegyében. A D épületi kollégiumban eszem-iszommal folytatódott a program, amire alaposan felkészültek a fiatalok. A Nemzetek Konyhája program keretében elkészítették nemzeti ételeiket, megkóstolták egymás gasztronómiai remekeit,  magyar borokkal ismerkedtek meg és remekül szórakoztak.

Horváti Éva, a KJF Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központjának igazgatója a negyedik alkalommal megtartott partyról a következőket mondta el a KáVé-nak:

„A külföldi hallgatók számára fontos, hogy megtalálják a helyüket a főiskola közösségi életében, ugyanakkor azt is igénylik, hogy egymást is jobban megismerhessék. Szemeszterenként közel százan tanulnak budapesti és székesfehérvári kampuszunkban, rövid idő alatt megismerkednek, összebarátkoznak egymással és magyar társaikkal is, hiszen együtt tanulnak a különböző szakokon. Az is előfordul, hogy életre szóló barátságok, szerelmek szövődnek. Tanulmányi idejük alatt megismerkednek Magyarországgal is, később sokan visszajárnak közülük.”

Sipos Nórától, a KJF nemzetközi projektkoordinátorától azt is megtudtam, hogy az idei csapatban a török és az azeri hallgatók között alakult ki nagy barátság. Most is van kialakulóban szerelem, a származás, a nyelvismeret, az idegen kultúra nem jelent akadályt az érzelmek kialakulásában. Korábban született már „nemzetközi” házasság is a kodolányis tanulmányok alatt szövődött szerelemből; egy katolikus lengyel kislány és egy muzulmán török fiú házasodtak össze.

V.I.

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat