Duális képzés, piacképes diploma - nyílt nap a KJF-en

Cikk dátuma 2015. december. 12. | KáVé
Duális képzés, piacképes diploma - nyílt nap a KJF-en

Köztudottan a legnehezebb kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen felsőoktatási intézményt válasszanak a felvételi időszakban. A döntés nem egyszerű, mint ahogyan maga a pályaválasztás sem. Életünk egyharmadát munkával töltjük, nem mindegy, hogy jól érezzük-e magunkat választott pályánkon. Minden fiatal igyekszik az adottságainak, irányultságának megfelelően választani, ám ebben segítségre van szükségük. 

Ezekben a hetekben a felsőoktatási intézmények sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára, amelyek során nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem tájékozódhatnak mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban, pedig az adott intézményt vonzóvá teheti számukra.

A Kodolányi János Főiskolán ezúttal december 11-én, pénteken tartottak nyílt napot, Budapesten és Székesfehérváron egyaránt várták a fiatalokat. Dr. Vizi László Tamás rektorhelyettes a főiskola képzési palettájának – benne az újdonságnak számító duális képzés lehetőségének - bemutatásával indította a programot Budapesten, majd Major Ágnes a KJF Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központjának nemzetközi programkoordinátora többek között a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket vázolta az érdeklődőknek.

A közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők. Ezeken a szűkebb körű programokon mód nyílt arra, hogy részletekbe menően megismerkedhessenek a fiatalok a képzéssel, az egyes szakokon rendelkezésre álló különleges lehetőségekkel.

A Kodolányi János Főiskola kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, a barista és a sommelier oktatóterem pedig a turizmus és vendéglátás szakosok gyakorlati lehetőségeit bővítik. A duális képzés bevezetése szeptembertől kiszélesíti a gyakorlat megszerzésének lehetőségét, a KJF-en szociális munka, turizmus-vendéglátás és gazdálkodási menedzsment alapszakon várják ebben a rendszerben a jelentkezőket. Az új típusú képzéshez már megszülettek az első együttműködési szerződések is: az Alcoa-Köfém Kft., a Sapa Profiles Kft., a Rail Cargo Hungaria Zrt., a Káli Art Kft., a Rosinante Szálloda és Étterem  és az Echo Network Zrt. is megtalálható a partnerek között.

A főiskola eddigi partnerintézményei, amelyekkel már korábban együttműködési megállapodást kötöttek, ugyancsak terepet biztosítanak a hallgatók szakmai gyakorlatához. A főiskola internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy a jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi főiskola képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:  www.felveteli.kodolanyi.hu

Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat