Diplomaátadó ünnepségek a Kodolányin

Cikk dátuma 2016. február. 21. | KáVé
Diplomaátadó ünnepségek a Kodolányin

Oklevelek, eredmények és jazz

Négyszáztizennyolcan tettek sikeres államvizsgát idén januárban a Kodolányi János Főiskolán, számukra a hétvégén rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Székesfehérváron és Budapesten. A végzősök kiváló teljesítményét a főiskola vezetése rangos díjakkal ismerte el, amelyeket ugyancsak az ünnepségeken vehettek át a friss diplomások. A diploma átadókat mindkét helyszínen Szabacsi Nándor és Rodek Balázs jazz tanszakos hallgatók műsora színesítette, akiknek előadásában a The Girl from Ipanema feldolgozását hallgathatta meg a közönség. Az 1962-ben született dal egyébként a világ egyik legtöbbször feldolgozott és előadott jazz-sztenderdjévé vált.

 

A szombati, székesfehérvári ünnepségen Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte a friss diplomásokat, akik gazdálkodási és menedzsment, turisztikai vállalkozás menedzsment, turizmus-vendéglátás, szociális munka és történelem szakon fejezték be tanulmányaikat, valamint közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga és az inkluzív nevelés tanára képzésben vettek részt. Az okleveleket Dr. Szabó Péter rektor és Dr. Hinek Mátyás, a Gazdálkodási és Menedzsment Tanszék tanszékvezetője adta át a friss diplomásoknak. A diplomák átadását elismerések ünnepélyes átadása előzte meg, amelynek során Rektori oklevélben részesültek azok a végzős hallgatóik, akik kiemelkedő tanulmányi eredményükkel járultak hozzá a KJF hírnevének öregbítéséhez.

Székesfehérváron a következő hallgatók vehettek át Rektori oklevelet:

Györök Dorina - Szociális munka szak

Józsa Kitti- Szociális munka szak

Benéné Boros Anikó - Gazdálkodási és menedzsment szak

Gyarmati Anita - Gazdálkodási és menedzsment szak

 

Vasárnap a KJF Budapesti Oktatási Központja adott otthont a friss diplomások és családtagjaik, barátaik ünnepének. A diploma átadókat szakonként tartották meg, az ünnepségeken Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte a jelenlévőket. Az első ünnepségen  Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora, Dr. Rátz Tamara, a Turisztikai és Gazdaságtudományi Intézet igazgatója és Dr. Kodó Krisztina, az Angol nyelv és Irodalom Tanszék tanszékvezetője, a második ünnepségeken pedig  Dr. Szabó Péter rektor mellett Hervainé Dr. Szabó Gyöngyvér tudományos rektorhelyettes, a Szociális Tanulmányok Tanszék tanszékvezetője, Dr. Réthy Endréné, az Inkluzív nevelés tanára mester szak  szakfelelőse, Dr. Bábosik István professzor, Dr. Mócz Dóra, a Kulturális, Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet igazgatója és  Dr. Zachar Péter, a Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Tanszék  tanszékvezetője adták át az okleveleket. A budapesti diplomaátadó ünnepségen, beszédében Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a negyedszázaddal ezelőtt alapított felsőoktatási intézmény eddig megtett útjára, az itt végzett hallgatók eredményeire, sikereire hívta fel a figyelmet. „Nagyon nagy szerencsém van, hiszen a friss diplomások többségét ismerem, egy részüket tanítottam, másokkal a záróvizsga alkalmával volt lehetőségünk találkozni. Itt szeretném köszönetemet kifejezni azért az élményért, amelyet az órákon és a vizsgákon nyújtott magas színvonalú feleleteikkel biztosítottak a számomra”, mondta többek között a rektor.

A diplomák átadása előtt Zsarnovszki Zsanett,  andragógia szakos hallgató mondta el gondolatait a végzettek nevében. „ Úgy érzem, a Kodolányinak az a legnagyobb erőssége és életünkben a legkiemelkedőbb jelentősége, hogy a lehetőségeket mindig tálcán kínálta, és csakis rajtunk állt, hogy mit vettünk le erről a tálcáról. Olyan tudást és tapasztalatokat szereztünk, amelyek fontos és biztos alapot adnak a jövőnek”, emelte ki Zsarnovszki Zsanett.

A Budapesten végzett, kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős hallgatókat is külön elismerésben részesítette Dr. Szabó Péter rektor. A következő friss diplomások vettek át rektori oklevelet:

Jansik Katalin - turisztikai vállalkozás menedzsment szak

Komárominé Ligeti Ágota - turisztikai vállalkozás menedzsment szak

Huszárik Csilla - turizmus menedzsment MA szak

Farkas Ildikó - társadalomtudományi szakfordító szak

Sárvári Noémi - társadalomtudományi szakfordító szak

Horváth Balázs Péter - társadalomtudományi szakfordító szak

Takács Orsolya - társadalomtudományi szakfordító szak

 

Némethné Nemes Katalin Éva - erkölcstan, etika szakvizsgára felkészítő pedagógus szakvizsga

Porpáczy Aliz - mentálhigiéniai prevenció specialista szak

Zsembery Beatrix - inkluzív nevelés tanára szak

Balázs Zsuzsanna - inkluzív nevelés tanára szak

Csatlós Anna - inkluzív nevelés tanára szak

Keményné Nagy Erika - minőségfejlesztés-tanár szak

Pirschenk Erika - minőségfejlesztés-tanár szak

Némethné Pájer Anna - szociális munka szak

Nagy Zoltánné - szociális munka szak

Szeibert Erzsébet - szociális munka szakos hallgató

Anton Márta - nemzetközi tanulmányok szak

Kovács Gábor - nemzetközi tanulmányok szak

Benmiloud Mohamed Yassine - nemzetközi tanulmányok szak

 

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat