Diplomaátadó 2015.

Cikk dátuma 2015. július. 06. | KáVé
Diplomaátadó 2015.

Friss diplomások ünnepe Székesfehérváron és Budapesten

Az elmúlt tanévben több mint hatszázan fejezték be főiskolai tanulmányaikat a Kodolányi János Főiskolán, számukra a hétvégén rendeztek diplomaátadó ünnepséget Székesfehérváron és Budapesten. A Fehérváron végzettek szombaton délelőtt vehették át okleveleiket a Városháza Dísztermében, a fővárosban végzettek pedig vasárnap kapták meg okleveleiket a KJF Budapesti Oktatási Központjában. 

A szombati ünnepségen Dr. Szabó Péter rektor és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötték a friss diplomásokat, akik erkölcstan, etika pedagógus szakvizsgára felkészítő, pedagógus szakvizsga,  közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga képzésben vettek részt, illetve nemzetközi tanulmányok, angol nyelvtanár, történelem, gazdálkodás menedzsment, illetve turizmus-vendéglátás szakon fejezték be tanulmányaikat. A diplomák átadását ünnepélyes díjátadás előzte meg, amelynek során oktatók és hallgatók kaptak elismeréseket, illetve címeket. Magyarország Miniszterelnöke főiskolai tanárrá nevezte ki Dr. Kovács Tímeát, továbbá Balog Zoltán, Az Emberi Erőforrások Minisztérium minisztere „A Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett” adományozásával ismerte el Kátay Ákos főiskolai adjunktus és Dr. Tarbay Gabriella főiskola docens munkáját.

A végzős hallgatók első alkalommal vehették át azt a Dicsérő Oklevelet, amelynek alapításáról a főiskola Szenátusa a 2015. május 27-i ülésén döntött. A jövőben Dicsérő Oklevélben részesítik azokat a végzős hallgatókat, akik kiemelkedő kulturális, tudományos és sport tevékenységet végeztek az adott esztendőben.

Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere, aki maga is a Kodolányi főiskolán szerzett korábban diplomát, köszöntőjében többek között elmondta: „Életünk egyik legmeghatározóbb pillanata, amikor átvesszük diplománkat. Ezzel együtt lezárul egy fontos szakasz az ember életében, de szomorkodásra nincs idő, hiszen máris megkezdődik egy új, amely tele van kihívásokkal, újdonságokkal, elkerülhetetlen kudarcokkal és remélhetőleg minél több sikerrel. Remélem, szép emlékeket visznek magukkal a főiskolás évekről, és többen Önök közül majd ebben városban dolgoznak, és alapozzák meg jövőjüket. Ahhoz, hogy ennek a városnak ne csak múltja, hanem jelene és jövője is legyen, az kell, hogy minél többen jöjjenek tanulni Székesfehérvárra. Ebben fontos partner a város számára a Kodolányi János Főiskola, amely hosszú évek óta képez diplomásokat a megyeszékhelyen. Nagyon sok munka, odafigyelés, erőfeszítés van egy diploma megszerzésében – azoké, akik a diplomát kapják, és mindazoké, akik ennek elérésében segítettek. Nem feledkezhetünk meg az oktatókról és a család támogatásáról sem. A főiskolai évek nemcsak az ismeretek megszerzéséről szóltak, hanem a közösségépítéséről, a látókör szélesítéséről, élettapasztalat szerzésről, továbbá az értelmiségi lét megéléséről. A Kodolányin végzettek nemcsak képesítéssel, hanem azokkal a szociális kompetenciákkal is rendelkeznek, amelyekre a foglalkoztatók is várnak.” 

Beszédében Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a tudás és a jókedv fontosságára hívta fel a figyelmet. „Mai világunkban nagyon lényeges, hogy a megszerzett tudásunkkal elsősorban magunknak okozzunk örömet, hiszen, ha ezt el tudjuk érni, akkor másoknak is örömet tudunk szerezni. Ma nagyon nagy szükség van az országban a jókedvre, a kiegyensúlyozottságra, és az olyan sikerre, amely nem mások kárán alapszik. Nagyon nagy szerencsém van, hiszen a friss diplomások többségét ismerem, mivel a záróvizsga alkalmával volt lehetőségünk találkozni. Itt szeretném köszönetemet kifejezni nekik azért az élményért és jókedvért, amelyet a magas színvonalú feleleteikkel biztosítottak a számomra.” 

A diplomák átadása előtt Tóth Alexandra turizmus-vendéglátás szakos hallgató mondta el gondolatait a végzettek nevében. A diplomaátadó ünnepségen a rektori okleveleket is kiosztották azoknak a hallgatóknak, akik tanulmányi idejük alatt kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el. Rektori oklevélben részesült Varga Imre Tibor, Soós Ákos, Balog Bence, Lengyel Balázs, valamint Kéri Kolos.

Vasárnap a KJF Budapesti Oktatási Központja adott otthont a friss diplomások és családtagjaik, barátaik ünnepének. A diploma átadókat szakonként tartották meg, az ünnepségeken Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte a jelenlévőket. A délelőtti ünnepségen Dr. Réthy Endréné, az inkluzív nevelés tanára mesterszak szakfelelőse és Dr. Bábosik István egyetemi tanár, a délutáni ünnepségeken pedig Dr. Rátz Tamara, a KJF Turisztikai és Gazdaságtudományi Intézetének igazgatója, Dr. Győrffy Miklós, a KJF Kommunikáció- és Médiatudomány Intézeti Tanszékének tanszékvezetője, Dr. Simándi Irén egyetemi tanár, a KJF főiskolai tanára, valamint Dr. Zachar Péter Krisztián, a KJF Nemzetközi Tanulmányok Intézeti Tanszék tanszékvezetője adták át az okleveleket. A Budapesten végzett, kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős hallgakat is külön eliamerésben részesítette Dr. Szabó Péter rektor. A következő friss diplomások vettek át rektori oklevelet:

Adorján Magdolna, Tóthné Gondi Ildikó, Urbánné Nagy Klára - minőségfejlesztés-tanár mesterszak

Csuka Szilvia, Kató Gertrúd - anglisztika alapszak

Kovács Nikoletta - andragógia alapszak

Bujdosné Pap Éva - személyügyi üzleti szervező szakirányú továbbképzési szak

Ábrahám-Furusné Bozó Éva, Kepli-Meliorisz Andrea, Molnárné Péter Éva Mária - könyvtári szakember szakirányú továbbképzési szak

Geisbergerné Jókai Krisztina - szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés

Komjáthy András - turizmus-vendéglátás szak

Dr. Seregi Eszter - turisztikai vállalkozás menedzsment szakirányú továbbképzési szak

Bernula Tímea, Jungvirt Erika, Pungor Balázs, Balázs Beáta, Jóni Marianna, Mészáros Pálma Dália, Tóth-Király Márton, Dr. Kossuth Borbála, Szarvas László Zsolt - nemzetközi tanulmányok szak

Lakatos Brigitta, Molnár Zoltán, Füstös Szandra - történelem szak

Szilágyi Lajos Árpád, Kovács Nikolett, Jakab Lilian, Mikófalvi Diána - kommunikáció és médiatudomány szak

ÖKK - V.I.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat