Diplomaátadó 2014.

Cikk dátuma 2014. szeptember. 14. | KáVé
Diplomaátadó 2014.

Friss diplomások ünnepe Székesfehérváron és Budapesten

Az elmúlt tanévben több mint félezren fejezték be főiskolai tanulmányaikat a Kodolányi János Főiskolán, számukra a hétvégén rendeztek diplomaátadó ünnepséget Székesfehérváron és Budapesten.


A Fehérváron végzettek szombaton délelőtt vehették át okleveleiket, akkor Dr. Szabó Péter rektor és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötték a friss diplomásokat. A székesfehérvári Városháza dísztermében megtartott diplomaátadó ünnepségen művelődésszervező-kommunikáció,gazdálkodás-menedzsment,idegenforgalom-szálloda, nemzetközi tanulmányok, valamint előadóművész szakos hallgatók kapták meg diplomájukat

„Ahhoz hogy ennek a városnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen, az kell, hogy minél többen jöjjenek és jöhessenek tanulni Fehérvárra. Ebben fontos partner a város számára a Kodolányi János Főiskola, amely hosszú évek óta képez diplomásokat Székesfehérváron” – mondta ünnepi beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a végzős hallgatóknak, hogy ezt a várost választották tanulmányaik helyszínéül. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a hallgatók szép emlékeket visznek magukkal a főiskolás évekről és többen közülük Fehérváron találnak munkahelyet, itt alapozzák meg jövőjüket. „Ha ez így lesz, akkor volt értelme dolgozni azért, hogy legyen felsőoktatás Székesfehérváron” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

„A Városháza megújult dísztermében a város történelme köszön a jelenlévőkre és közelebb hozza a magyar történelmet a teremben ülőkhöz” - mondta Dr. Szabó Péter rektor, aki kiemelte, hogy a diplomaátadó olyan ünnepi eseményt jelent, ami az értelmiségivé válást jelenti a végzős fiatalok számára. Dr. Szabó Péter emlékeztetett, hogy az értelmiségi lét fontos kötelességekkel is jár, mégpedig azzal, hogy „teljesítsék ki magukat, legyenek sikeresek, boldogok és fejlesszék tovább a megszerzett tudást.”

Ez alkalommal adták át a rektori okleveleket is a kiemelkedő tanulmányi eredményért, illetve a közéleti tevékenységért a végzős hallgatóknak. Rektori oklevelet kapott Buzsáki Ágnes és Hamvas Mercédesz nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók kiváló tanulmányi eredményükért. Ugyancsak Rektori oklevelet vehetett át Oszvalcsek Robin Róbert nemzetközi tanulmányok szakos hallgató kiemelkedő közéleti tevékenységéért.

A Budapesten végzett friss diplomások - alap- és mesterszakosok -  vasárnap kapták meg oklevelüket a KJF Budapesti Oktatási Központjának nagyelőadójában megtartott ünnepélyes diplomaátadón. A délelőtti ünnepségeken Dr. Szabó Péter rektor, délután pedig Dr. Vizi László Tamás rektor-helyettes mondott ünnepi beszédet. Dr. Szabó Péter rektor a KV-nak elmondta, a KJF-en végzett friss diplomások alapos elméleti tudással és jól használható gyakorlati ismeretekkel jelennek meg a munkaerőpiacon.

A végzősök kiváló teljesítményét a főiskola vezetése ez esetben is rangos díjjal ismerte el, amelyeket a budapesti diplomaátadó ünnepségen vehettek át a "legkiválóbbak".

Budapesten a következő végzős hallgatók kaptak elismeréseket kiemelkedő tanulmányi eredményért:

Gyenis Alex – nemzetközi tanulmányok szak

Dalton Zsófia- andragógia szak

Óvári Mónika- turizmus-vendéglátás szak

Marosvölgyi Zsuzsanna - turizmus-vendéglátás szak

Selmeci Enikő Anitát - turizmus-vendéglátás szak

Petrócziné Kőry Krisztina - gazdálkodás és menedzsment szak

 

ÖKK-KV

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat