Díjátadó Budapesten

Cikk dátuma 2014. december. 07. | KáVé
Díjátadó Budapesten

Kelemen Krisztián kapta a Mikes Kelemen Alapítvány díját

Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola oktatási rektorhelyettese,  Dr. Zachar Péter Krisztián a KJF Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézeti Tanszékének tanszékvezetője, Horváth Péter, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum gazgasági igazgatója, valamint a főiskolán  tanuló nemzetközi tanulmányok és történelem szakos hallgatók vettek részt azon az ünnepségen csütörtökön a KJF Budapesti Oktatási Központjában, ahol dr. Kossuth Borbála, a Mikes Kelemen Alapítvány alapítója és Simon János professzor oklevelet és díjat adott át az idei díjazott kodolányis hallgatónak. 

Az idén Kelemen Krisztián, nemzetközi tanulmányok szakon tanuló hallgató kapta meg a pénzjutalommal járó elismerést kiváló szakmai és tudományos munkájáért. Dr. Simon János a KV-nak elmondta, hogy az immár hagyományosnak számító díjjal segíteni és ösztönözni kívánják a főiskolai hallgatókat abban, hogy minél magasabb színvonalon teljesíthessenek tanulmányi munkájukban, és a lehetőségekhez mérten vegyék ki részüket a tudományos munkából is.

 

 

Kossuth Borbálától a díjátadó utáni beszélgetésből megtudtam, hogy ez a harmadik alkalom, hogy kodolányis hallgatót díjaztak. Elmondta, mivel Dr. Simon János a KJF-en a nemzetközi tanulmányok mester- és az alapszakosokat is tanítja, megfelelő rálátása van a főiskolán tanuló diákok teljesítményére, szakmai előmenetelére. Az elismerésre kiválasztott hallgató ezúttal is a nemzetközi tanulmányok szakon tanuló hallgatók közül került ki. Kossuth Borbála az alapítvány létrehozásával kapcsolatos kérdésre azt is elmondta, hogy a hatalmas szellemi örökség és a név kötelez, hiszen ő maga Kossuth Lajos oldalági leszármazottja.

Az oklevél tartalma szerint Kelemen Krisztián dicséretes szakmai munkája, tudományos teljesítménye mellett a közösségi szerepvállalása is szerepet játszott abban, hogy idén ő kapta meg a Mikes Kelemen Alapítvány díját.

-v-

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat