Csillebérc - Origo Napok

Cikk dátuma 2015. augusztus. 31. | KáVé
Csillebérc - Origo Napok

Megismerkedtek, beiratkoztak, jól érzik magukat

Elkezdődött az idei Origo Napok programsorozat, mintegy másfélszáz gólya érkezett a csillebérci ifjúsági központba hétfőn. A Kodolányi János Főiskola elsőéves hallgatói a háromnapos rendezvény nyitónapját nem tarthatták eseménytelennek, hiszen reggeltől estig várták őket a különféle elfoglaltságok. Dr. Szabó Péter rektor és Dr. Vizi László Tamás oktatási rektorhelyettes is köszöntötte a kodolányis gólyákat, akik nem csak a mentortanáraikkal ismerkedtek meg az első napon, hanem  PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modell sajátosságival is, valamint dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató segítségével a beiratkozáshoz kapcsolódó feladatokat is elvégezték.

 

Az idei Origo Napok különlegessége, hogy önkéntességi program is szerepel a palettán; a Normafa környékén vállaltak gallygyűjtést a kodolányisok. Rácz Péter, a  Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ igazgatója fotókon mutatta be a fiataloknak a  budai hegyvidéki területek időjárás okozta katasztrófáját. Mint ahogyan erről már beszámoltunk a KV-ban, a XII. kerületben, különösen a Normafánál, katasztrófahelyzet alakult ki  tavaly év végén a példátlan időjárási körülmények miatt.

 

Kovács Péter HÖK elnöktől megtudtam, hogy a tavalyi Origo Napokhoz kapcsolódó hallgatói észrevételeket és javaslatokat eljuttatta a főiskola vezetéséhez, és ezeket figyelembe véve szervezték az idei programokat. Több szabadidőt terveztek be az idén, valamint külső helyszínre vitték a programot. Tavaly szeptemberben a főiskola székesfehérvári kollégiumában zajlottak az események, de mint azt Kovács Péter elmondta, a mostani helyszín, a tábori körülmények sokat emelnek a hangulaton.

Kommunikáció, anglisztika, turizmus szakos, illetve művészeti szakos hallgatókkal beszélgetve magam is megbizonyosodhattam a kiváló hangulatról, mindamellett a csoportos beiratkozási lehetőséget, a mentortanárokkal való megismerkedést is jónak tartják a fiatalok.

 

Ács-Nagy Lilla és Kalló Noémi Debrecenből érkeztek, s a ráckevei Orsós Kamilla Reginával és a békéscsabai Kolarovszki Barbarával szívesen vállaltak „ kávés” gyakornoki feladatokat, így a következő origo-tudósítást tőlük várhatjuk.

-v-

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat