Augusztális mindenhol, mindenkinek

Cikk dátuma 2013. augusztus. 18. | Kitekintő
Augusztális mindenhol, mindenkinek

"Együtt az ország" szlogennel rendezik meg idén az augusztus 20-ai ünnepségeket. Az idei rendezvények különlegessége, hogy a Nagyon Balaton eseménysorozat keretében számos tóparti városban is színes családi programokkal, koncertekkel és tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára.

 

 

 

Bizonyára sokan ellátogatnak a fővárosi programokra is, ahol a hagyományoknak megfelelően 20-án reggel katonai tiszteletadás mellett vonják fel Magyarország lobogóját. Ezután kerül sor a tisztavatásra, majd a színes családi programokra a Clark Ádám téren és a budai Várban. Lesz többek között Mesterségek Ünnepe a budai Várban, ahol a kézművesek mintegy félszáz műhelyben mutatják be mesterségbeli tudásukat.

Délután öt órakor kezdődik a Szent István-bazilikában az ünnepi szentmise, majd a Szent Jobb-körmenet, este kilenc órától pedig a tűzijátékban gyönyörködhetünk. A tűzijátékkal nem ér véget a programok sora, hiszen utána a Dózsa György téren ingyenes Ákos-koncertre várják a közönséget.

A Nagyon Balaton  rendezvénysorozat programjaira már augusztus 18-tól várják a „magyar tengerhez” az érdeklődőket. A program keretében három nap alatt, számos helyszínen – Balatonbogláron, Balatonlellén, Zamárdiban, Zánkán, Siófokon, Veszprémben, Balatonfüreden, Tihanyban, Révfülöpön, Fonyódon és Keszthelyen – tartanak koncerteket, sport-, családi és gyermekprogramokat.

Augusztus 18-án az LGT koncertezik az alsóörsi Európa kempingben, de lehet választani a zamárdi, zánkai, a siófoki, a veszprémi, a balatonfüredi, a tihanyi, a révfülöpi és a keszthelyi fesztiválokat, utcabálokat is, amelyeken fellép többek között a Quimby, a Kaláka, Palya Bea, Szalóki Ági,Fenyő Miklós.

 


 A részletes program a www.augusztus20.kormany.hu oldalon található.

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat