A Gattyán Alapítvány 2020-as ajándékai

2020. december. 29. Kitekintő
A Gattyán Alapítvány 2020-as ajándékai


Egymilliárd forintnyi támogatás kórházaknak, gyermekotthonoknak Gattyán Györgytől

 

A koronavírus okozta világjárvány meghatározta az idei évünket, az életünk minden területét beárnyékolta. A fertőzés miatti félelem észrevétlen bekúszott az életünkbe, és nem csak egészségügyi, hanem gazdasági következményekkel is számolnunk kell. A segítség minden területen jól jön, ám az egészségügy és a gyermekvédelem különösen rászorul a támogatásra. Gattyán György, a Docler alapító-tulajdonosa a pandémia megjelenésétől kezdve igyekszik támogatást nyújtani, szem előtt tartva, azt is, hogy kétszer segít, aki gyorsan segít. A tavaszi adományozások után most a karácsonyt szerette volna könnyebbé tenni kórházaknak, gyermekotthonoknak.

 

A Docler Cégcsoport  tulajdonosa több mint egymilliárd forinttal segítette a vírus okozta károk enyhítését az év első felében. A vírus tavaszi megjelenése után kórházaknak nyújtott támogatást, élelmiszert, illetve mintegy másfélezer, gyerekotthonban élő fiatal számára adományozott új laptopokat az otthontanuláshoz. A gyerekeket nyáron a cégcsoportjához tartozó Normafa Club House-ban vendégül látta, táboroztatta őket a vakáció idején. Számos intézmény kapott a sportolásra teqball asztalt. Ugyancsak ebben az időszakban vásárolt  új mentőautót a  Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számára a Balatonon megnövekedett látogatószámra tekintettel.

Az adományozás folytatódott a pandémia második hullámának idején is. Gattyán György a karácsonyi ünnepek előtt újabb százhúsz millió forintot adományozott kórházaknak, illetve gyerekotthonokban élő fiataloknak juttatott el karácsonyi ajándékcsomagokat.

Hat budapesti kórház kapott karácsony előtt nagyobb összeget a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosától. Gattyán György ezúttal is több, a védekezésben frontvonalban lévő fővárosi kórházat támogatott, köztük van a Szent János Kórház, a Szent Imre Kórház, a Honvéd Kórház, az Uzsoki Utcai Kórház, a Dél-pesti, valamint a Tűzoltó utcai egészségügyi intézmények. A kórházak a pénzügyi adományt a védekezéshez szükséges eszközökre, gépekre, valamint a vírus elleni küzdelemben kiemelkedő munkát végző orvosok, ápolók elismerésére, támogatására fordítják.

Az egészségügynek nyújtott támogatással egyidőben az általa életre hívott Gattyán Alapítvány száz gyermekotthonnak, összesen háromezer gyereknek juttatott el karácsonyi ajándékot; játékokat, könyveket, elektronikai eszközöket.

V.I.

Fotó: Koszticsák Szilárd 

/Forrás:MTI/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat