Projekthét a Kodolányin

Cikk dátuma 2019. november. 13. | Hangoskodó
 Projekthét a Kodolányin

Králl Kevin - televíziós műsorkészítő szak, I. évfolyam

RÓKEREK LESZÜNK

Igencsak mozgalmas „jövőhétre” készülhetünk, ugyanis a hétfőn kezdődő projekthéten programhegyek várják a kodolányisokat. Minden tanszék a maga szakmai területének megfelelően kínálja a lehetőségeket, a hallgatóknak pedig nincs más feladatuk, mint választani a legkülönbözőbb projektek közül és megvalósítani azokat.

Természetesen előadások is színesítik napjainkat, ám a gyakorlatoké a főszerep.  Például kialakíthatjuk egy tévés vetélkedőműsor stúdióját, amelyben igazi kvízpárbajra hívhatjuk egymást westernhangulatú keretbe foglalva, revolverekkel a kezünkben, izgalmas kérdések közepette. A rádiórészlegben  választhatunk beszélgetőtársakat az interjúinkhoz, majd ugyanitt podcastelhetünk, illetve rögzíthetjük ezeket képben és hangban egyaránt.

Az előadások az írott vagy a képben/hangban leadott híranyagok szabályrendszerébe kalauzolnak, tehát érdekes utazásokra számíthatunk. A szinkron területébe vagy annak utómunkálataiba Hangadó címen kóstolhatunk bele, és gyorstalpalón is részt vehetünk Kovács P. Gyula vágási gyakorlatán. A Szépíróműhelyt a megszokott módon Petőcz András vezeti, ahol saját novelláinkat, rövid, írott történeteinket is előadhatjuk. A csalogató elnevezésű, Te vagy a zsánerem filmes foglalkozáson Szekeres Csaba forgatókönyvíróval, dramaturggal találkozhatunk, aki számos filmes példa felhasználását ígéri.

Ez csak a kommunikáció- és médiatudomány tanszék konkrét ajánlata, de minden más tanszék is meghirdette már a hallgatóknak a programokat. Aki még nem tette meg, mielőbb válasszon a kínálatból, jó hír, hogy több projektben is részt vehetnek a kodolányisok.  

Szóval mi is a kérdés? Talán, hogy melyiket válasszuk. Irány a projektek, akár legyünk egyszerre két helyen is! Csapjunk a húrok, kamerák, mikrofonok közé, és legyünk igazi szakmabeli rókerek.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat